1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm |
nowa
Odpowiedzi: 193
Wyświetleń: 56710
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2012-05-22, 22:00 Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm |
Hej!
Ja stosowałam żel kelo cote, bo farmaceutka doradziła mi, że ma najlepszy skład. Jak to działa to dokładnie nie wiem, może nawilża bliznę. Efekty stosowania:
- blizna zmieniła kolor z sinego żywo czerwonego na normalny cielisty
- miejsce cięcia wystawało ponad skórę teraz jest gładkie przylega
podobno działa też na stare blizny
Gdyby nie to, że mam wycięte sporo tkanki z nogi to miejsce cięcia nie byłoby zauważalne.
Co do bólu węzłów to mam, pobolewa pachwina która była cięta, na kontroli usg nie wychodzi nic groźnego, więc uznaję, że to taki ich urok albo moja podświadomość;)
pozdrawiam! |
nowa
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2012-05-14, 09:50 Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm |
Mi lekarz powiedział, że jeśli jest duży dołek to można poprawiać za pomocą tłuszczyku:) ale ja też się już przyzwyczaiłam, że mam kawałek ,,wygryziony,,;)
a na samą bliznę pomógł żel silikonowy
pozdrawiam |
nowa
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2012-05-07, 13:24 Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm |
Witaj
Moja blizna ma 2 lata i też mnie od czasu do czasu boli. Na usg nic nie widać, po prostu duża blizna w miejscu które ciągle pracuje (udo).
pozdrawiam |
|
|