1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Porady rentowo-zasiłkowe etc. |
natK
Odpowiedzi: 814
Wyświetleń: 312394
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2015-11-21, 19:26 Temat: Porady rentowo-zasiłkowe etc. |
Czyli jeśli ja dostałam z ZUS orzeczenie o całkowitej niezdolności do pracy na okres 2 lat, to nie mogę podjąć pracy dodatkowej?, powiedziano mi podczas komisji, że gdy już będę się lepiej czuła to mogę podjąć pracę, obym tylko jakiegoś progu kwotowego nie przekroczyła. |
natK
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2015-08-05, 18:18 Temat: Porady rentowo-zasiłkowe etc. |
Zaczął sprawdzać czy rzeczywiście pracowałam, czy fikcyjnie. Jednak ten temat został zamknięty na początku czerwca przesłuchania były. A dalej przedłużyli wydanie decyzji do 20 sierpnia, nie wypłacili jeszcze za maj, czerwiec, lipiec i teraz leci sierpień, a ja jestem na pożyczkach
Renta jest lepszą opcją niż zasiłek rehabilitacyjny?
Jak to jest z latami pracy bo mam niecałe 5, a mam 27 lat. |
natK
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2015-08-04, 09:31 Temat: Porady rentowo-zasiłkowe etc. |
Niedługo zakończy mi się okres zasiłku chorobowego i chciałabym się starać o świadczenie rehabilitacyjne, jakie dokumenty są potrzebne do złożenia do ZUS?
A ogólnie ZUS łaskawie od 2 miesięcy zwleka z wypłatą mi zasiłku chorobowego, to jest nienormalne, za co człowiek ma żyć i się leczyć. |
|
|