1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Zmiany w szyjce macicy |
mufaso83
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 4369
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-12-03, 15:48 Temat: Zmiany w szyjce macicy |
a to dziwna sprawa, bo ja do konizacji musiałam 6 tyg wczesniej je odstawić no i nie brać przez okres rekonwalescencji, dopiero po wystąpieniu pierwszej miesiączki
może tu tkwi problem, że ich nie odstawiłaś, a jednak była pewna ingerencja w Twoje ciało. Uważam, że nie ma co panikować i poczekać na następną |
mufaso83
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-12-02, 21:22 Temat: Zmiany w szyjce macicy |
wzięłaś pierwsze opakowanie po konizacji? jakie tabletki? czy zaczęłaś je brać po konsultacji z lekarzem i w odpowiednim dniu cyklu? |
mufaso83
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-11-21, 21:43 Temat: Zmiany w szyjce macicy |
w wyniku masz podane CIN 3, który też nazywamy rakiem stopnia 0. Takiego rodzaju dysplazje usuwa się własnie za pomocą konizacji. Też miałam CIN 3 i przeczytałam mnóstwo artykułów medycznych oraz odbyłam 4 konsultacje z różnymi lekarzami (jednym praktykującym w Niemczech) i wszyscy zalecali konizację. Więc wyjścia raczej nie miałaś innego.
Wynik badania histopatologicznego jest badaniem najpewniejszym. Jeżeli masz wątpliwości (ja też je miałam, co jest naturalne), możesz poprosić o wydanie materialu i przebadać go w innym laboratorium
Mi po konizacji zrobiono test na HPV
pozdrawiam |
|
|