1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: czy zalamujecie sie czasami? |
mral
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 6646
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2009-03-22, 14:58 Temat: Re: czy zalamujecie sie czasami? |
cherrie,
cherrie napisał/a: | Kiedy maszeruje, moge isc bez przerwy, ale kiedy sie potykam - nie moge wstac!
Czy u Was jest podobnie? |
O tak potykam się , ale nie mogę upaść, bo wiem, że wtedy już się nie podniosę.
cherrie napisał/a: | Jak sobie radzicie z chwilowymi depresjami, kiedy to nagle tracicie sily?
|
Nie mogę sobie na nie pozwolić. Muszę iść dalej , muszę iść przed siebie choć z b. dużym wysiłkiem ,to cały czas do przodu. Moje życie to nie tylko choroba, to masa innych spraw, wiele innych problemów, bywa w nim też radość. Te sprawy trzeba załatwiać, problemy rozwiązywać, radować się jeśli są ku temu powody i dawać powody do radości innym, itp. Bo jeśli nie , to po co żyć? Nie mogę dopuścić do rozładowania swoich akumulatorów - tego wymaga życie.
Miewam różne chwile, ale kiedy czuję, że zaczyna mi brakować sił zabieram się za sprawę, która wywołuje we mnie duże emocje, dobre lub złe. I znowu jestem naładowana. W Twoim przypadku może to być właśnie podróż o której piszesz w swoim następnym wpisie.
Pozdrawiam
mral |
|
|