1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: brak diagnozy- pomocy |
monalisa76
Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 8632
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-06-26, 20:04 Temat: brak diagnozy- pomocy |
lupus napisał/a: | W CO w Warszawie podobno "zależy na kogo się trafi" (jak niesie wieść korytarzowa ), ja trafiłem na dra W. Osiadacza, który zajmował się moją radioterapią i również go bardzo polecam (niezwykle odpowiadało mi jego podejście, styl rozmowy itd.). |
Ja rowniez trafilam na dr.Osiadacza i polecam mocno:) |
monalisa76
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-06-24, 10:01 Temat: brak diagnozy- pomocy |
Niebieska napisał/a: | monalisa76 napisał/a: | Pozatym bezwzglednie przydalaby sie Tobie trepanobiopsja, porzadna biobsja z najwiekszego, dostepnego wezla i badanie PET.
Walcz i nie czekaj! |
witam, PET-a mi odmówili - gdyż nie mam jeszcze postawionej diagnozy (!) co do szpiku to hematolog chce czekać - sama sobie nie pobiorę :( ja potrzebuję lekarza, który po 1 przeczyta moje wszystkie wyniki od A do Z i mnie poprowadzi, a nie lekarza który czeka!!!! :(( i gdzie takiego znaleźć skoro jak chciałam przejść do innego hematologa to ten powiedział, że mnie nie weźmie bo ten mój obecny to jego przyjaciel :( nie wiem co robić..czuję się spychana i olewana i co gorsze już nie ufam lekarzom, gdyż byle jak leczą i tylko na odwal
:( i czekaj na wyrok... |
Nie mozesz miec takiego podejscia i wszystkich lekarzy wpychac do jednego worka. Skoro w Twojej placowce tak Cie traktuja ruszaj do Warszawy i od razu umawiaj sie na wizyte z lekarzem z dzialu chloniakow. Ja sie umowilam telefonicznie na normalna wizyte w przychodni w Centrum Onkologii, numery telefonow znajdziesz na stronie internetowej Centrum.Mimo, ze nie mialam jeszcze stuprocentowej diagnozy to moj doktor po pierwszej wizycie od razu skierowal mnie na PET-a , pobranie wezlow itp.wiec jak widac wszystko mozna jak sie chce. |
monalisa76
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-06-23, 09:46 Temat: brak diagnozy- pomocy |
nie ma na co czekac!
Po wlasnych doswiadczeniach moge Ci przede wszystkim poradzic ponowne przebadanie wycinka i najlepiej w miejscu o najwyzszej referencyjnosci ( polecam Centrum Onkologii w Warszawie na Ursynowie).Preparaty zawozi sie osobiscie albo wysyla kurierem.Nalezy dolaczyc ostatnie wyniki badan, historie choroby itp. Jezeli nie dostaniesz na to skierowania z poprzedniej placowki (a niestety mozesz nie dostac) to trzeba za nowe badanie pozniej samemu zaplacic. Ja musialam zaplacic 1000zl wiec niemalo ale za to wreszcie cos ruszylo z diagnoza i obecnie jestem juz wreszcie leczona. Pozatym bezwzglednie przydalaby sie Tobie trepanobiopsja, porzadna biobsja z najwiekszego, dostepnego wezla i badanie PET.
Walcz i nie czekaj! |
|
|