1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Lekarz medycyny paliatywnej-prywatnie. |
missy
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 3589
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2021-01-28, 16:00 Temat: Lekarz medycyny paliatywnej-prywatnie. |
Możesz poprosić o skierowanie do hospicjum albo w szpitalu albo u lek.rodzinnego - to, że mama jest aktualnie na oddziale nie ma znaczenia. Skierowanie dostarczysz w momencie przekazania mamy pod opiekę hospicyjną.
Natomiast co do decyzji jaka forma opieki będzie lepsza to ja nie jestem w stanie Ci doradzić. Tylko lekarz, który zbada mamę i oceni jej stan będzie mógł zadecydować czy ma to być HD czy HS.
Nie wiem jaka jest konkretnie przyczyna bólu - piszesz, że póki co to chirurg ma jeszcze pole do działania więc jeśli ze szpitala mama miałaby wyjść z przetoką albo inną trudną w pielęgnacji komplikacją to faktycznie opieka w domu może być sporym wyzwaniem. Ale to wszystko do wspólnej decyzji Waszej i lekarza z hospicjum. |
Temat: Lekarz medycyny paliatywnej-prywatnie. |
missy
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 3589
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2021-01-27, 14:39 Temat: Lekarz medycyny paliatywnej-prywatnie. |
jesienna,
Póki mama jest w szpitalu to trzeba domagać się skutecznego lecz.przeciwbólowego. Są w szpitalu anestezjolodzy, na pewno któryś będzie w stanie skonsultować mamę i dobrać leki ( inne tabletki, plastry, morfina podskórnie?).
Czas oczekiwania na HD 14 dni to zapewne czas dla tzw. pacjenta stabilnego. Natomiast jest też tryb pilny, nagły. Zadzwoń do hosp. i powiedz jak wygląda sytuacja i że nie ma opcji czekania bz pomocy przez 2 tygodnie. Jeśli nadal będzie problem to poproś zdecydowanie o namiary/kontakt do polecanego przez nich lekarza. A sama rozejrzyj się wśród anestezjologów.
Pozdrawiam serdecznie, m. |
|
|