1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Forum w czasach wirusa |
missy
Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 7396
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2020-06-26, 12:29 Temat: Forum w czasach wirusa |
To bardzo smutna informacja...
Pozwolę sobie tylko sprostować jedną rzecz - sepsą się nie zarażamy, to nie jest choroba zakaźna.
Sepsa to bardzo ciężkie powikłanie zakażenia np.wirusem. Inaczej - niewydolność wielu narządów spowodowana nieprawidłową, nadmierną reakcją organizmu na zakażenie ( bakteryjne, wirusowe, grzybicze) - w tym wypadku na koronawirus. |
missy
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2020-04-03, 12:52 Temat: Forum w czasach wirusa |
Nie było mnie trochę w tym wątku, ale absolutnie nie zamierzam znikać
Nie ukrywam, że nowa, totalnie odmienna organizacja życia codziennego okazała się być po prostu...trudna. Ale chyba już wszystkie podstawowe sprawy są ustawione, dzieci chłoną wiedzę 🤓 🥵 on-line, powoli wyjadamy zapasy spiżarniane i zamrażarkowe.
To oczywiście banał, te wszystkie moje niby-utrudnienia zakupowe i organizacyjne to przecież nadal tylko utrudnienia a nie prawdziwe problemy. My sami nie musimy się mierzyć z żadnymi poważnymi kłopotami zdrowotnymi więc czytając wszystkie Wasze mniej lub bardziej dramatyczne posty, w różnych działach, uświadamiam sobie jeszcze mocniej, że powinnam więcej Was słuchać a niekoniecznie tyle pouczać i skupiać się na „dawaniu wytycznych”. W końcu nie jestem na miejscu nikogo z Was i nie wiem tak do końca, tak naprawdę z czym się borykacie.
Chyba siedzenie w domu tak na mnie działa, że zaczynam pisać o sobie - to znaczy, że trzeba się szybko zabrać za jakieś działanie 😝
U nas ( Trójmiasto) dzisiaj dzika pogoda, wichura, słońce i gradośniegodeszcz - a co słychać w innych miejscach?
Ściskam Was wszystkch naj, najmocniej! |
missy
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2020-03-13, 21:31 Temat: Forum w czasach wirusa |
Kochani - Forum jest naszym wspólnym miejscem, od lat piszecie, wspieracie się i pomagacie sobie nawzajem.
Szczególnie teraz bądźmy tutaj razem bo bardzo potrzebujemy siebie.
Warto pisać, opowiadać i odpowiadać - każdy ma teraz swoje pytania, niepewności i lęki związane z nieoczekiwaną i trudną dla wszystkich sytuacją.
Jeżeli tylko zechcecie to piszcie tutaj o nich wszystkich.
I dbajcie o siebie nawzajem!
Ściskam Was wszystkich najmocniej, myślę i pozdrawiam,
Wasza missy. |
|
|