Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak zoladka chemia przed operacja |
missy
Odpowiedzi: 101
Wyświetleń: 46378
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2016-11-04, 14:43 Temat: Rak zoladka chemia przed operacja |
martina25,
Co za radość! Wspaniała wiadomość |
missy
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2016-11-01, 18:39 Temat: Rak zoladka chemia przed operacja |
Czyli 10 dzień cyklu, teoretycznie jajniki już się powiększają przed owulacja. Ale nie chcę brnąć dalej w coś, na czym się nie znam.
Trzymam kciuki za pozytywne rozstrzygnięcia na konsylium. Pozdrawiam Cię serdecznie. |
missy
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2016-11-01, 08:50 Temat: Rak zoladka chemia przed operacja |
martina25,
Hypoechogenna może być torbiel czynnościowa - w jakim momencie cyklu miałaś to badanie?
Czasem ciałko żółte daje obraz takiej zmiany z pierścieniowatym unaczynieniem. To nie moja wiedza, znalazłam tutaj:
http://www.czytelniamedyc...hodzacych.html#
Pozdrawiam ciepło. |
missy
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2016-10-30, 21:57 Temat: Rak zoladka chemia przed operacja |
Tak w skrócie to w usg tkanki o podwyższonym echu ( hiperechogenne) to te twardsze ( kości), zwapnienia, tkanka tłuszczowa, powietrze. |
missy
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2016-10-30, 18:06 Temat: Rak zoladka chemia przed operacja |
martina25,
Czy usg z sierpnia było przezpochwowe?
A późniejsze tk obejmowało miednicę czy koncentrowało się na jamie brzusznej i dlatego brak opisu jajników?
Obecny wynik usg jest niepokojący, przyznaję. Mam ogromną nadzieję, że to nie guzy Krukenberga.
O jakim zmniejszaniu się mówił Ci lekarz?
Więcej na forum nie rozstrzygniemy skoro lekarze też muszą zebrać się na konsylium aby przedyskutować i doprecyzować wyniki.
Pisz koniecznie na bieżąco co u Ciebie, pozdrawiam. |
|