Autor |
Wiadomość |
Temat: Zmiana w piersi - BIRADS 4B |
misiek_19725
Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 14176
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-10-23, 07:13 Temat: Zmiana w piersi - BIRADS 4B |
dzięki,dam znać jak już będę coś wiedzieć,trzymajcie się. |
misiek_19725
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-10-22, 08:13 Temat: Zmiana w piersi - BIRADS 4B |
hej,byłam,strach ma wielkie oczy,okropnie boję się igieł i to mnie przerażało,czułam tylko ukucie igły przy znieczuleniu i to szczypało jak zwykły zastrzyk,reszta nie boli nie boli.czuć że igła się wbija i coś sobie bierze ale nie boli.teraz tylko wynik,cokolwiek by to nie było nie dam się(tak mi się teraz przynajmniej wydaje)staram się na razie o tym nie myśleć, wynik będzie dopiero we wtorek to jeszcze trochę czasu jest,poco martwić się na zapas. |
misiek_19725
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-10-17, 09:45 Temat: Zmiana w piersi - BIRADS 4B |
dzięki coś nie coś już wiem,jadę do Wrocławia mam nadzieję że odbędzie się to szybko,straszny ze mnie tchórz. |
misiek_19725
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-10-17, 09:05 Temat: Zmiana w piersi - BIRADS 4B |
Dzięki,chyba dostane zawału najpierw przed biopsją a potem w oczekiwaniu na wynik,czy to boli,czy dają jakieś znieczulenie,jak długo trwa pobieranie tego wycinka?
a jeśli okaże się złośliwy czy znaczy to że trzeba usunąć pierś? |
misiek_19725
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-10-17, 08:34 Temat: Zmiana w piersi - BIRADS 4B |
hej, dopiero dziś znalazłam to forum, strasznie sie boje igieł a dziś mam biopsję,
opis usg :w badaniu usg w w piersi lewej na godź 2-3 ok 4 cm od otoczki jest ognisko hypoechogenne wlk 24mm,
o miejscami niewidocznej torebce i nieco niejednorodnej echogeniczności - o charakterze zmiany litej.
Na godzinie 4-3 cm od otoczki niemal bezechowe ognisko wlk 5mm - gęsta torbiel?
R.Obraz zmiany w piersi lewej na godż 2-4 podejrzany - BIRADS 4B - doTRUCUT .
CO TO WSZYSTKO ZNACZY?
czy może ktoś wie do którego lekarza we Wrocławiu najlepiej się udać? |
|