1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 5
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Prawdopodobnie rak płuca, przerzuty mnogie do OUN
misiak

Odpowiedzi: 46
Wyświetleń: 21808

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-09-17, 16:22   Temat: Prawdopodobnie rak płuca, przerzuty mnogie do OUN
Kochana jesteś super dzieckiem, a mama musi sie troszkę ogarnąć z tym wszystkim, bo kiedy tata odejdzie pierwszy, mama sobie nie poradzi.
Miałam w rodzinie taką sytuację. Wujek zajmował sie wszystkim , a kiedy umarł ciotka nie wiedziała jakie rachunki sie płaci i gdzie.
misiak

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-09-15, 12:40   Temat: Prawdopodobnie rak płuca, przerzuty mnogie do OUN
Święta racja. Czasami trzeba powiedzieć stanowczo. W moim przypadku było tak, że mama powiedziała "nie będę brała już leków", a ja na to- komu zrobisz na złość tylko sobie, powiedziałam jak tak chcesz, trudno. Noi mama leki bierze jak brała.
To ci chorzy czasami chcą , żeby nad nimi nadskakiwać, chcą być na pierwszym miejscu, choć może nie złośliwie, ale zachowują sie tak jakby tylko oni byli najważniejsi. Są, ale my też żyjemy, mamy dzieci, męża i nie możemy być i zachowywać sie jak zamknięci w klatce. Musisz więcej docenić siebie, a będzie Ci lepiej, to na pewno.
Jeśli chodzi o Hospicjum, tu nie ma co namawiać, tu trzeba to załatwić bo możesz sobie nie poradzić. Ja poszłam do lekarza wziełam skierowanie, zadzwoniłam do HD, umówiłam na dany dzień i oznajmiłam mamie, że przyjedzie lekarz i pielęgniarka.
Powiedziałam, że to jest pomoc dla niej i dla mnie. Koniec gadania.
Mają też psychologa więc lepiej byc nie może.
A pracę pielegnuj bo wiesz jak to dzisiaj jest, a żyć z czegoś trzeba.
Pozdrawiam.
misiak

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-09-14, 12:31   Temat: Prawdopodobnie rak płuca, przerzuty mnogie do OUN
Kochana u nas jest podobnie, choć bez krzyku. Mama też sobie popala.. Ale co jej zostało, to już nie pomoże ani nie zaszkodzi. A my musimy to zrozumieć, to dla chorych może jest jak lekarstwo. Pozdrawiam.
misiak

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-09-11, 21:10   Temat: Prawdopodobnie rak płuca, przerzuty mnogie do OUN
Rada, ciężko coś napisać, może to postępowanie choroby i niestety tak będzie.
Do szpitala, czasami jest problem, właśnie taki , że nie chcą zabierać w tym stanie.
Może odczekajcie troszkę, o ile nic sie nie pogarsza. A zrobisz jak ci serduszko podpowiada, tym sie kieruj. HD jak najszybciej, zawsze to jakaś pomoc. Pozdrawiam.
misiak

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-08-23, 17:32   Temat: Prawdopodobnie rak płuca, przerzuty mnogie do OUN
Hospicjum domowe w waszym przypadku jest jak najlepszym pomysłem. Masz telefon do pielęgniarki, lekarza, w razie jakiej kolwiek potrzeby dzwonisz i pytasz. JA tak naprawdę nie pytałam mamy czy chce czy nie , ona wiedziała, że to jest pomoc dla mnie i dla niej.
Pozdrawiam.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron