1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: czerniak złośliwy - Clark III, Breslow 1,1 mm |
mf54
Odpowiedzi: 147
Wyświetleń: 58057
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-10-23, 17:36 Temat: czerniak złośliwy - Clark III, Breslow 1,1 mm |
Ja to oczywiście zażartuję i wybieram wypowiedzi z kontekstu.
Cytat: | Został mi jeszcze rok |
Całe życie przed Tobą |
mf54
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-08-03, 16:49 Temat: czerniak złośliwy - Clark III, Breslow 1,1 mm |
lady weź przykład z amerykańskich filmów Czerwone szpilki, nogi na biurku, mini spódniczka. Pisałaś, że masz długie nogi. I limfa spływa Co do masaży, na pewno ważna jest opinia lekarza, ale... jak widać pewnie te masaże są konieczne.
TP53Pewnie praca mięśni pompuje limfę. Ale w którą stronę? Czy w górę też?
Na ręce to się znam, automasaż limfatyczny był zalecony od razu po wyjęciu sączka. Na nodze to się nie znam, .. chociaż znam się ale w innym kontekście |
mf54
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-08-03, 16:18 Temat: czerniak złośliwy - Clark III, Breslow 1,1 mm |
Dodam jeszcze. Przecież kostkę masz zdrową. To musi być ta przyczyna, jak sama napisałaś, że chłonka spływa do kostki. Prawo ciążenia obowiązuje .
Z ręką jest łatwiej, mogę sobie ją położyć na głowie, udawać że się drapię za uchem.
I nie rozstaję się z trójkątem. Bez trójkąta nie zasnę .
Musisz coś wykombinować z tą nogą. |
mf54
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-08-03, 16:09 Temat: czerniak złośliwy - Clark III, Breslow 1,1 mm |
Tak jak napisałem, nie powinna się gromadzić w kostce. Trzeba ją sciągać masażem.
Tak że głowa upss... noga do góry. Jak masz okazję, siedząc, oprzyj nogę tak, aby była powyżej biodra. Przy stole, podczas jedzenia, przed kompem itd.
Jeżeli chodzi o kamicę nerkową to możemy sobie podać ręce Co prawda nie wiedziałem, że prowadzi do zapalenia pęcherza, raczej do zapalenia nerki. |
mf54
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-08-03, 15:31 Temat: czerniak złośliwy - Clark III, Breslow 1,1 mm |
Moim zdaniem to nie jest nic.
Coś jest
Zastanówmy się co to może być
Masz częściowo usunięte węzły chłonne w pachwinie.
Pierwsze co może być,to chłonka, utworzyła jakąś jamę(nie chcę straszyć torbielą bo to dziwne słowo ) Mi po badaniu USG pachy po wycięciu wszystkich węzłów też wykazało "ciało jamiste"(dokładnie nie przytaczam nazwy, bo te wszystkie papiery musiałbym mieć cały czas przy sobie). I to nic groźnego. Rozeszło się.
Poza tym, puchnie ci kostka, czyli można wysnuć wniosek, że ta chłonka z nogi jest jakby mniej odprowadzana. Można sądzić, że to wina sposobu rehabilitacji.
Po drugie, każdy stan zapalny, zapewne produkuje jakąś chłonkę/limfe w większej ilości do najbliższych (przeważnie? węzłów)(kobiety się pewnie często dziwią, że przy grypie lekarz rodzinny każe im zdjąć bluzkę i bada węzły pod pachą ). A z pęcherza najbliżej jest do pachwiny
Stąd nasuwa się przypuszczenie, że zmniejszona ilość węzłów chłonnych z powodu wycięcia nie daje rady.
Takie wnioski daje mi moje logiczne myślenie, bo nikt nie wie o mnie wszystkiego na razie przyznam się, że jestem także programistą i logika i algorytmy to moja specjalność. Taki możliwy algorytm zdarzeń podpowiedziała mi moja logika. Ale nie zapominajmy o Prawie Murphy'ego. To na pewno nie jest do końca prawda
Tylko USG rozjaśni co to jest. Może to chłonka, którą wystarczy ściągnąć. |
mf54
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-05-31, 17:05 Temat: czerniak złośliwy - Clark III, Breslow 1,1 mm |
Ja nigdy nie widziałem wyrywanego paznokcia. Przecież wyrywanie paznokci to są tortury stosowane przez różnych ekstremistów (także pewnie w Guantanamo, w Klewkach itd)w celu wymuszenia zeznań Jakie tajemnice skrywasz
Na poważnie Moim zdaniem tak jak każda rana, ja bym zastosował H2O2, z metod medycyny niekonwencjonalnej liść babki lekarskiej i ew. z tego kaktusa na literę A
hmm, Aloes
[ Dodano: 2017-05-31, 18:17 ]
Coś mi się przypomniało. Moczenie w wodzie z mydłem, może być Biały Jeleń |
mf54
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-05-18, 12:48 Temat: czerniak złośliwy - Clark III, Breslow 1,1 mm |
lady_carrot napisał/a: |
....
Podobno po 3 dniach będzie już na tyle dobrze, że na urlop polecę i pozwiedzam.
... |
Tylko nie leć do egiptu |
mf54
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-05-16, 16:11 Temat: czerniak złośliwy - Clark III, Breslow 1,1 mm |
lady_carrot napisał/a: |
Pytałam również o możliwość rehabilitacji dla pacjentów czerniakowych, ale lekarz powiedział, że nie ma co o tym myśleć dopóki coś się u mnie pojawia przy kolejnych wizytach, więc do tematu mamy wrócić jak sprawa z pachwiną i paluchem się wyjaśni |
Pisałem w moim wątku rehabilitacji i o sanatorium. Pracownik socjalny w WCO mi to wytłumaczył. Na czerniaka nie, ale wycięcie węzłów chłonnych pachowych, co mają kobiety z rakiem piersi, i także niektórzy po czerniaku jak ja, już kwalifikuje do tego specjalnego traktowania. Wywalczyły to Amazonki. Już na rehabilitacji w szpitalu byłem z Amazonkami, otrzymałem literaturę "Nie jesteś sama" ..
Czytam co napisałem
Jestem facetem Faceci też mają wycinane węzły pachowe.
W moim przypadku jest to możliwe, mam papiery do sanatorium (podobno specjalistycznego)w Rabce, ale się trochę boję Sam wśród Amazonek ?
[ Dodano: 2017-05-16, 17:19 ]
Dodam bo przypomniało mi się.
Miałem na myśli to sanatorium poszpitalne, bez względu na okres przebywania w szpitalu.(po węzłach). Normalnie do sanatorium to można jeździć co 2 lata. Lekarz rodzinny - skierowanie-NFZ |
mf54
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-04-19, 15:08 Temat: czerniak złośliwy - Clark III, Breslow 1,1 mm |
lady_carrot napisał/a: | Okazało się, że podejrzana zmiana to pozostałość po chłonce. Jak lekarz wbił igłę, to dziad się zmniejszył - więc dobra informacja.... |
Już wcześniej chciałem Ci napisać "uszy do góry" i żebyś się za bardzo nie przejmowała (wpadała w panikę)każdym zgrubieniem i pryszczem, ale postanowiłem, że się "wstrzymie" aby Cię nie denerwować. Jak sama nazwa wskazuje pryszcz to "pryszcz "
Pozdrawiam serdecznie |
mf54
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-01-14, 17:11 Temat: czerniak złośliwy - Clark III, Breslow 1,1 mm |
lady_carrot napisał/a: | Hej... jest dosyć późno, ale nie mogę ostatnio spać. ... |
Może to trochę dziwne, ale ja też mam problemy ze snem. Przeważnie przyjmuję pozycję horyzontalną(czuję zmęczenie) ok godz. 20. Włączam TV i sleep na 90 min. Zasypiam natychmiast, budzę się ok 1 w nocy, i tak później co godzinę. TV i wiadomości - dobrze usypiają. Rano o 6:00 się budzę i zastanawiam się czy już wstać.
Moim zdaniem, nie warto truć organizmu środkami na sen.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: marzena66: 2017-01-14, 18:06 ]
Nie cytuj całych postów, niepotrzebnie zajmują miejsce.
|
|
|