1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak nosogardła nierogowaciejący |
meteor
Odpowiedzi: 27
Wyświetleń: 13300
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2018-09-25, 09:13 Temat: Rak nosogardła nierogowaciejący |
Daniel M napisał/a: | I powraca ucisk w lewym uchu |
Mi ucisk w uchu towarzyszy od ponad 5 lat, czyli od zakończenia leczenia, a nawet wcześniej, zanim zostałem zdiagnozowany. Chodziłem do laryngologa który nic niepokojącego nie widział, a okazało się , że to są pierwsze objawy raka. Teraz się nasilił, więc tak łatwo chyba się go nie pozbędziesz, chociaż to jest indywidualna sprawa. Każdy organizm inaczej reaguje na leczenie. |
meteor
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2018-04-14, 10:38 Temat: Rak nosogardła nierogowaciejący |
Witaj.
Do którego szpitala trafiłeś?
Warszawa, Gliwice a może jeszcze inna miejscowość. |
meteor
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2018-01-26, 16:39 Temat: Rak nosogardła nierogowaciejący |
Kowalska napisał/a: | W dobrych ośrodkach wyniki leczenia są doskonałe. Dla II stopnia zaawansowania choroby (możliwe, że taki stopień masz – tak wynika z opisów) 10/7 letnia przeżywalność wynosi 87 – 92 %. |
Skąd te dane?
Trochę mnie przeraziłaś, to znaczy, że licząc od pierwszego leczenia nie pożyję dłużej jak 10 lat?
Skoro od pierwszego leczenia minęło u mnie 5 lat, to zostało mi już tylko następne 5 lat życia?
I co to znaczy, 10/7 letnia przeżywalność wynosi 87 – 92 %, a pozostała reszta 8-13% nie dożywa 7/10 lat? Czy może żyje długo i szczęśliwie i umiera śmiercią naturalną? |
|
|