1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|

|
| Autor |
Wiadomość |
Temat: tak się boje - międzybłoniak opłucnej |
marzena66
Odpowiedzi: 45
Wyświetleń: 25054
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-10-08, 19:04 Temat: tak się boje - międzybłoniak opłucnej |
dominit1990,
Przyjmij moje najszczersze wyrazy współczucia, przykro mi bardzo
Nie ważne ile my mamy lat, w jakim wieku odchodzą nasi bliscy, to zawsze jest za wcześnie i zawsze jest bardzo cięzko. Mama już nie cierpi i teraz będzie w Twoim serduchu. |
marzena66
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-01-16, 20:45 Temat: tak się boje - międzybłoniak opłucnej |
| dominit1990 napisał/a: | | Tylko po prostu bardzo boje się tej operacji bo wiem, że obarczona jest nie małym ryzykiem. |
Każda operacja jest obarczona ryzykiem, nigdy nie wiemy co się stanie jak pacjenta otworzą, jak zareaguje pacjent na wszelkie znieczulenia, jak będzie przebiegała rekonwalescencja ale operacja zawsze daje większe szanse.
| dominit1990 napisał/a: | | Kolejnym problemem jest fakt ze mieszkam 40 km |
To nie tak daleko. Nie wiem czy tato bedzie miał wlew i do domu czy przetrzymają Go jeden dzień, to się okaże. Zawsze możesz wykorzystywac urlop godzinowo, umówić się z pracodawcą i zawozić i przywozić z chemii tatę i odliczać te dni od urlopu. W razie kryzysu jest coś takiego jak opieka nad osobą chorą tez możesz wziąć jak stan taty się pogorszy i można też z lekarzem porozmawiać i wziąć zwolnienie lekarskie na siebie, to już kwestie logistyczne i dogadanie.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-01-11, 17:54 Temat: tak się boje - międzybłoniak opłucnej |
Tu watek o którym napisała Madzia70,
http://www.forum-onkologi...nej-vt15351.htm
pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Madzia70: 2019-01-11, 18:49 ]
Dziękuję, Marzenko
|
marzena66
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2018-12-18, 20:59 Temat: tak się boje - międzybłoniak opłucnej |
dominit1990,
Zarówno dla Ciebie a przede wszystkim dla mamy jest to ogromny szok, musi się mama oswoić z sytuacją, która Ją spotkała tak samo Ty. Na razie jest to dla Was nowość i ogromny strach, ruszą dalsze procedury, leczenie zaczniecie się z tym po mału oswajać. Nie będzie łatwo ale obie teraz musicie być dla siebie wsparciem a przede wszystkim Ty dla mamy. Niech mama się wygada, nie broń Jej tego, musi z siebie wyrzucić ten ogromny żal, strach ale niech wie, że ma w Tobie wsparcie.
pozdrawiam |
| |
|