1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Wynik rezonansu |
marzena66
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 7201
|
Dział: Nowotwory ośrodkowego układu nerwowego Wysłany: 2018-02-19, 13:18 Temat: Wynik rezonansu |
Justine napisał/a: | Neurochirurg stwierdził że zmiana na jego oko długo rosła, bez oznak złośliwości, raczej nas uspokoił. |
Mnie niekoniecznie, jakoś tak "na oko" to ja nie dowierzam.
Justine napisał/a: | obserwację przez 3m-ce, potem powtórny rezonans |
W takim wypadku wręcz wskazane.
Justine napisał/a: | i jak będzie przyrost to należy zastanowić się nad operacyjnym usunięciem. |
Jak będzie rosło, to koniecznie trzeba sprawdzić bo może to mieć charakter złośliwy jak się rozrasta.
Justine napisał/a: | a problem niedosłuchu dalej nie rozwiązany. |
A ten guz nie uciska gdzieś na przewody słuchowe, nic o tym lekarz nie wspominał?
Czekamy na dalsze informacje.
pozdrawiam |
Temat: Wynik rezonansu |
marzena66
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 7201
|
Dział: Nowotwory ośrodkowego układu nerwowego Wysłany: 2018-02-14, 16:35 Temat: Wynik rezonansu |
Justine,
Jest zmiana i tego nie da się ukryć, czym jest zmiana tak na prawdę nie wiemy do końca, jest tylko sugestia radiologa oglądającego zdjęcia/opisującego że może to być
Justine napisał/a: | proces npl-DNET |
Dysembrioplastyczny nowotwór neuroepitelialny - nadnamiotowy , glejowo - neuronalny łagodny guz nowotworowy , charakteryzujący się rozrostem i ograniczoną funkcją kory mózgowej
lub
Justine napisał/a: | low grade glioma?, |
Glejak o niskim stopniu złośliwości
Na razie jest tylko podejrzenie a jak będzie w rzeczywistości potrzebne są dalsze badania i zapewne wycięcie zmiany o ile będzie to możliwe. Na pewno potrzebna jest pilna i dalsza diagnostyka.
Poprosimy o więcej danych tak jak już napisał wyżej Bonaj, .
Justine napisał/a: | pocieszcie mnie że to nie wyrok... |
Na razie nie myśl o tym w takich kategoriach, teraz nie należy myśleć o najgorszym, o wyrokach tylko należy działać, podejdźcie do tego jak do szybkiego zadania, które trzeba wykonać.
Czy byliście z wynikiem u lekarza?, widział już to lekarz?, dobrze by było żeby wydano mężowi kartę DILO, ona przyśpieszy diagnostykę.
pozdrawiam i myśl, że musi być dobrze. |
|
|