1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: mf54 - komentarze |
marzena66
Odpowiedzi: 221
Wyświetleń: 65395
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2018-02-20, 12:34 Temat: mf54 - komentarze |
wszyscy czekają a On milczy jak zaklęty |
marzena66
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2017-12-13, 06:55 Temat: mf54 - komentarze |
mf54 napisał/a: | Na skierowani lekarz napisał "na cito" ale nie wiem co to znaczy, bo to nie po polsku jest. |
Wiesz, wiesz tylko czarujesz nas tutaj
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2017-12-02, 15:45 Temat: mf54 - komentarze |
ethos napisał/a: | Generalnie, każdy Ci tu klaszcze, |
Nie, że mną mf54, jest na ścieżce ciągłych zwad
Cytat: | może jestem już zaznaczony na czerwono(stan agonalny ) i w poniedziałek mam umówioną wizytę.
|
Jak stan agonalny to po co w poniedziałek jechać
Oczywiście riposta na Twoje słowa.
A na poważnie wiem, że żartujesz ale nie dopowiadaj sobie historii. Już zapewne masz tam w swoim WCO wyrobioną ścieżkę i jak lekarz zobaczył wyniki to chce Cię na dywanik.
Kolejna sprawa, nawet gdyby coś tam wyszło, pfuuu, pfuuu, oby nie to tak jak napisałethos,
ethos napisał/a: | ponieważ wczesne wykrycie w Naszym przypadku to ileś lat(cennych lat). |
pozdrawiam
czepliwa moderatorka |
marzena66
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2017-11-27, 21:26 Temat: mf54 - komentarze |
Majbas napisał/a: | Marzenko dziękuję jeszcze raz za zrozumienie-wśród znajomych nie mam pary tak zakochanej w sobie jak my- a tu proszę na forum jest koleżanka♥ |
Pisz moja droga tak jak czujesz i tak jak chcesz to wszystko nam przekazać, wiem doskonale, że to Wasza wspólna choroba jakkolwiek to dla innych znaczy.
Miłości, troski, zakochania nie należy się wstydzić, to jest piękne zwłaszcza w tych czasach gdzie młode małżeństwa tak szybko się rozstają/rozwodzą, nie próbują nawet pokonywać wspólnie kłopotów.
Trzymajcie się i życzę Wam dużo siły w tym trudnym dla Was czasie, pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2017-11-26, 22:37 Temat: mf54 - komentarze |
mf54 napisał/a: | że partner zna wszystkie myśli i tajemnice.
A myśli są najważniejsze. |
prawda
Nie dogadamy się w tej kwestii ani Ty mnie nie przekonasz do swoich racji ani ja nie będę Cię przekonywać do swoich. Ty piszesz z pozycji osoby chorej ja piszę z pozycji osoby, której odeszło na rękach z powodu choroby nowotworowej parę najbliższych osób. Nie wiem do końca co Ty czujesz nie wiesz co ja czułam jak mój mąż/mama, babcia/dziadek itd. zachorowali więc nie licytujmy się na słowa.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2017-11-26, 22:29 Temat: mf54 - komentarze |
A propos odklejonych nosków. Ostatnio siedzimy na onkologi z mężem i czekamy na wizytę, oj długo się siedzi a na przeciwko mnie siedzi pan w wieku 60+, bardzo elegancki, czyściutki i do tego przystojny mimo wieku i tak siedzę sobie patrzę no bo był taki bardzo zadbany aż wzrok sam szedł w Jego kierunku i nagle mój wzrok pada na buty a te były takie głodne, oba, dosłownie podeszwa odlatywała od reszty buta i już na niczym innym nie mogłam się skupić tylko na tych butach
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2017-11-26, 22:12 Temat: mf54 - komentarze |
Majbas,
Przeżywałam chorobę męża, to była najgorsza trauma w moim życiu, nie liczyłam się ja liczył się tylko mąż, jego wyniki, jego stan, jego operacja, tak jak Ty jestem bardzo związana z mężem więc rozumiem każdego gdzie ta więź między małżonkami jest ogromna, to jak jedność i te przysłowiowe połówki pomarańczy. Tak jak ja to zapewne i Ty nie wyobrażasz sobie życia bez swojego męża. Ty to mąż, mąż to Ty. To jest piękne.
mf54
Cytat: | Oczywiście w tym gronie są też moderatorki - Marzena i Justyna |
Ale czepliwy
Każdy jest inny i każdy inaczej postępuje.
mf54 napisał/a: | ktoś napisze "mamy Clark3", co to znaczy mamy... |
To czepianie się słów. Ty nie chcesz nikogo obciążać i zapewne mąż koleżanki też nie chce, mój też nie chciał ale ja nie wyobrażam sobie żebym nie towarzyszyła mężowi w jego chorobie, nie pojechała z nim do lekarza, nawet wchodzę razem do gabinetu, tak może jestem przewrażliwiona, może nadgorliwa ale wiem, że lepiej to wszystko ogarnę, wiem, że mąż nic przede mną nie zatai, a mógłby to zrobić żebym ja nie cierpiała. Mam to wszystko pod kontrolą. I tak jak napisałam jak w rodzinie ktoś bardzo bliski jest chory to choruje cała rodzina.
U Ciebie panują takie zasady u koleżanki czy u mnie inne i nie uważam żeby zarówno Twoje jak i nasze postępowanie zasługiwało na jakąś ocenę, każdy ma prawo postępować tak jak uważa za słuszne i jak mu odpowiada.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2017-11-26, 21:35 Temat: mf54 - komentarze |
mf54 napisał/a: | Taka mała dygresja: to dobrze, że zintegrowałaś się z mężem w chorobie, ale pisząc:
-my wyniki..
-u nas stawy ...
to zastanawiam się kto jest chory. |
Muszę stanąć w obronie Majbas, rozumiem Twój sposób pisania bo sama jak wyrażam opinie o chorobie męża to też pisze w licznie mnogiej "byliśmy robić wyniki", "odebraliśmy wyniki", "lekarz nas zbadał i powiedział" .......
mf54 napisał/a: | to zastanawiam się kto jest chory. |
Jeżeli jest się bardzo ze sobą związanym to uwierz mf54, że chorują oboje i ten co jest rzeczywiście chory i osoba, która trwa przy chorym.
pozdrawiam serdecznie. |
marzena66
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2017-11-21, 21:50 Temat: mf54 - komentarze |
arawis napisał/a: | Takie tutaj niesubordynowane towarzystwo |
|
marzena66
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2017-10-26, 12:16 Temat: mf54 - komentarze |
mf54 napisał/a: | Mam jeszcze coś do napisania w tym temacie, ale z nerw już nie mogę |
To się nie denerwuj bo i tak Twoje nerwy nie uleczą służby zdrowia, nie zaspokoją potrzeb rezydentów a tylko Tobie te nerwy zaszkodzą |
marzena66
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2017-10-15, 18:35 Temat: mf54 - komentarze |
mf54 napisał/a: | Widziałaś kiedyś kapustę białą o wadze 10 kg ? Albo marchew o wielkości przedramienia ? Nie widziałaś. |
Widziałaś a kupiłam bezmyślnie, nagotowałam kapuchy na słodko z chudym mięskiem a na drugi dzień wywaliłam ten ogromny gar dla psów bo śmierdziało wszystko jakąś chemią, aż się pieniło.
mf54 napisał/a: | Producent, nie może sobie pozwolić, żeby jakaś plantacja np w szklarnii mu padła. Dlatego są opryski |
Oczywiście, pryskane jest wszystko bo tacy rolnicy, sadownicy nic by nie zarobili, to logiczne.
Wszystko co napisałeś się zgadza i żyjemy, jemy, wdychamy same trucizny, dlatego między innymi chorujemy i nic nie da, że odrzucimy cukier czy co tam jeszcze ktoś napisał, truje nas wszystko z każdej strony.
mf54 napisał/a: | Można zadać sobie pytanie, "jak żyć" |
Normalnie, bo na niektóre rzeczy nie mamy wpływu, z głową.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2017-10-14, 12:27 Temat: mf54 - komentarze |
ethos napisał/a: | Mięcho i cukry na pewno rozwijają raczola... |
Nie byłabym tego taka pewna, takie samo prawdopodobieństwo istnieje we wszelkiej innej żywności, która nafaszerowana jest chemią, warzywa, które rosną przy drogach i cała masa "innych inności", które mają taki sam wpływ jak mięso i cukier na nasze zdrowie. Gdyby człowiek chciał jeść zdrowo to tylko własny ogródek gdzieś na uboczu i własne mięso, jaja i tudzież inne produkty, nic kupować, wszystko wytwarzać samemu, wtedy byłaby pewność, że jest zdrowo, kupując nigdy jej nie masz.
Osoby, które nie jedzą mięsa i słodyczy też chorują na choroby nowotworowe więc nie popadajmy w jakieś skrajności i teorie.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2017-10-13, 21:02 Temat: mf54 - komentarze |
mf54 napisał/a: | 1000 kcal dziennie |
Tyle kalorii to zalecają dietetyce przy restrykcyjnej diecie jak jakaś kobitka chce mieś talię osy i być smukła jak sarenka.
Stanowczo za mało jesz, nawet patrząc na ilości i co jesz.' mf54 napisał/a: | Co powoduje brak łaknienia ? Stres |
To na pewno. Czy chudniesz przy tym?, czy to co jesz Ci wystarcza, nie masz ochoty na więcej odrzuca Cię od jedzenia?, Może trzeba się wspomóc lekami na apetyt. Chorujesz więc musisz rozpoznać u siebie, czy nie potrzebujesz więcej jeść bo organizm już się przyzwyczaił do tak małych posiłków, czy sam organizm odmawia jedzenia, wstręt, odruchy wymiotne?
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2017-09-23, 07:57 Temat: mf54 - komentarze |
ethos napisał/a: | Cóż pewnie zostaniemy, razem z mf54, spaleni żywcem, lub obetną nam języki za szerzenie herezji, |
Zastanowię się, przemyślę, pomysły poddałaś dobre teraz mam wybór, stos, uchlastać język a może inna opcja
Nikt nikomu nie broni i nie ma takiego prawa, to Wasze zdrowie, Wasze życie i Wasze wybory i nawet je rozumiem.
Uważam, że wszystko można tylko wszystko należy robić z głową i jedzenie też można wszystko tylko z umiarem.
Uciąć język - spalić?, spalić czy uciąć im język ach taki trudny wybór |
marzena66
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2017-09-17, 17:17 Temat: mf54 - komentarze |
mf54 napisał/a: | Stąd pewna teoria, że rak odżywia się cukrem I wskazaniem jest dieta niskowęglowodanowa |
Aż tak bym się z tą teorią nie zgadzała, to trochę głębszy temat i nie ma co popadać z jednej skrajności w drugą, kiedyś słodycze jadłem na potęgę, teraz rak i wyeliminujmy słodycze całkowicie.
Tu tak najprościej to wyjaśniono https://www.zwrotnikraka....ba-nowotworowa/
Wszystko w nadmiarze szkodzi.
mf54 napisał/a: | "niech żywność będzie waszym lekarstwem" |
mf54 napisał/a: | Odpowiednim żywieniem nie tylko można utrzymać zdrowie i wyleczyć z wielu chorób. |
Tylko pamiętajmy, że jak już zachorujemy to nagłe zdrowe odżywianie i zdrowe życie na niewiele się przyczyni, takie teorie, które zacytowałeś trzeba by było stosować od dzieciństwa i całe życie.
pozdrawiam |
|
|