1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak piersi, mnogi rozsiew do płuc, rozsiew do wątroby |
marzena66
Odpowiedzi: 52
Wyświetleń: 29263
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2019-02-16, 18:56 Temat: Rak piersi, mnogi rozsiew do płuc, rozsiew do wątroby |
Suomi,
Bardzo mi przykro, przyjmij moje wyrazy współczucia |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2018-04-30, 16:39 Temat: Rak piersi, mnogi rozsiew do płuc, rozsiew do wątroby |
Proszę wstawiać wyniki badań jako załączniki do posta, te są nieczytelne.
http://www.forum-onkologi...rum/faq.php#35. |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2016-05-18, 18:33 Temat: Rak piersi, mnogi rozsiew do płuc, rozsiew do wątroby |
missy,
Tak myślała, że to nic dobrego, ale jak nie jestem pewna to wolę nie pisać.
Mówiłam, że fachowiec odpowie i odpowiedział |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2016-05-18, 18:07 Temat: Rak piersi, mnogi rozsiew do płuc, rozsiew do wątroby |
Suomi napisał/a: | Co oznaczają te zmiany niedodmowe |
Niedodma jest stanem zmniejszenia powietrzności płuca, następuje pogorszenie przepływu powietrza przez oskrzela, które mogą być spowodowane np. jakimś stanem zapalnym, czy guzami.
Niepokojące są bardzo Suomi napisał/a: | Rozsiane guzkowe zagęszczenie w obrębie obu płuc średnicy do 17mm o charakterze meta. | , to niestety świadczy o rozsiewie choroby nowotworowej.
Suomi napisał/a: | Guzkowe zagęszczenie o spikularnych wypustkach wielkości ok. 18x23mm w piersi lewej. |
Tu się nie znam, czy jest to coś niebezpiecznego, pewnie ktoś znający temat, podpowie.
pozdrawiam. |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2016-04-04, 16:07 Temat: Rak piersi, mnogi rozsiew do płuc, rozsiew do wątroby |
Suomi,
Na razie to tylko się cieszyć, że mama w dobrej formie i stanie i niech ten stan utrzymuje się jak najdłużej.
Scyntygrafia nie pokazuje niczego niepokojącego tylko zwyrodnienia. Trzeba mieć to pod kontrolą, tak jak zalecili.
Pozdrawiam. |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-11-18, 20:53 Temat: Rak piersi, mnogi rozsiew do płuc, rozsiew do wątroby |
Suomi napisał/a: | Ogólne samopoczucie mamy jest bardzo dobre, normalnie funkcjonuje, już się nie dusi, ani nie kaszle. Cud? Czy po prostu silny organizm ? |
Zapewne leczenie przyniosło pożądane efekty i należy się z tego cieszyć. Pielęgnujcie każdy dzień dobrego samopoczucia jak najdłużej. Pamiętaj tylko, żeby być czujnym i reagować na każde niepokojące objawy, żeby czegoś nie przeoczyć, bo wiesz, że choroba może powrócić.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-06-11, 08:48 Temat: Rak piersi, mnogi rozsiew do płuc, rozsiew do wątroby |
Suomi napisał/a: | że rok przeżycia w tym przypadku to dużo? Jakoś nie mogę tego pojąć, żeby wszystko tak szybko się działo. |
Bardzo mi przykro to pisać, ale może tak być choć nie musi, każdy przypadek jest inny, ale musisz i taką opcję wziąć pod uwagę. W tej chorobie potrafi się tak wszystko zmienić z dnia na dzień.
Moja mama z rozsiewem nowotworu żyła cztery miesiące, ciocia siedem miesięcy.
Dbaj o ten Wasz wspólny czas on jest taki cenny, pozdrawiam. |
|
|