1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm |
marjanna
Odpowiedzi: 193
Wyświetleń: 56710
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2012-05-22, 20:14 Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm |
Nowa, jakiz to żel silikonowy pomógł Ci na bliznę i na czym ta "pomoc" polegała.
Madzik,
w związku z Twoimi obawami o gałkę oczną donoszę uprzejmie, że soczewki kontaktowe ( bynajmniej niektóre rodzaje) zawierają filtr uv, wiec być może poczulabys sie w nich bezpieczniej!
Ja i tak noszę soczewki, więc dlaczego nie z filtrem. Moje w dodatkuj zabarwiają tęczówkę na zielono! co dodaje spojrzeniu świerzości.
buziaki
marjanna |
marjanna
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2012-03-26, 14:12 Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm |
izabelaw1,
jest wśród nas masa ludzi z podobnymi parametrami zmiany pierwotnej, a jednak nie było u nich przerzutów, więc nie zakładaj czarnego scentariusza co do ich ewentualnej obecności u Ciebie!
U mnie akurat były, ale moje bydle było już większe.
Ale to ciągle nic nie znaczy, bo wycięto mi gada i mam się dobrze
Życzę Ci, aby na tej wycince się skończyło.
A Ty Magducha nie schizuj! Ale badanie oczu zrób. Ja robię co jakiś czas - takie z badaniem dna.
buziaki
Marjanna |
marjanna
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2012-03-13, 23:15 Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm |
Magda,
nie znam innego sposobu na ochronę oczu niż sunglasses.
Dokonałam dziś zakupu takowych, choć nie wiem czy na pewno dobre. Nie rozpoznaje jeszcze spawnie tego rynku.
Jeśli ktoś jest biegły w oznaczeniach okularów przeciwsłonecznych, to prosimy o podpowiedź.
Magda, nie dajmy się zwarjować. Ileż gadów można złapać w jednym życiu?
Macie juz wiosnę tam u Ciebie?
kissy
marjanna
[ Dodano: 2012-03-13, 23:17 ]
Madzik, a co z Twoimi dolegliwościami w klatce piersiowej? Mam nadzieję, ze przeszło. |
marjanna
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2012-03-03, 14:14 Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm |
Magda,
od jedzenia owoców nie powinnać odczywać dolegliwosi w klatce piersiowej
Najważniejsze, że badania obrazowe wykluczyły związek tych dolegliwosi z gadem!
być może to efekty stresu, jaki odczuwałaś ostatanio.
Wyniki badań są dobre, jesteś zaopatrzona w krem chroniący przed słońcem więc czas wyluzować z umarwianiem i zacząć cieszyć się życiem!
Marjanna |
marjanna
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2012-01-31, 21:58 Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm |
Magda,
w Polsce pomimo, że zimnisko straszne zimnisko, to słońce świeci w ciągu dnia intensywnie i bez filtra na twarzy nie da się przebywać na powietrzu - chyba, że w kominiarce i sunglass'ach.
xxxx |
marjanna
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2012-01-30, 23:43 Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm |
Madziu,
koszt kremu to ok 50 zł, a nazywa się: SVR 50 (UVA) ECRAN MINERALTEINTE haute protection, marka: COSMETOLOGIE MEDICALE SVR LABORATOIRES.
Kremik do nabycia w drogerii, a jedyny problem w tym, że z uwagi na porę roku i ponujące temperatury, nasze drogerie nie widzą zasadności utrzymywania w ciągłej sprzedaży pełnegio asortymentu kosmetyków, w szczególności kosmetyków chroniących przed słońcem i te w pełnej krasie pojawią się z wiosną lub początkiem lata.
Ale szukaj.
Są też dostępne kremy Lavery z filtrami mineralnymni, ale te znalazłam tylko w sklepach ekologicznych. Cena nieznacznie wyższa niż 'SVR.
Gdybyś znalazła coś innego a przyjemnego, to dawaj znać.
pozdrawiam
Marjanna |
marjanna
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2012-01-29, 22:05 Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm |
W Polsce jest też do nabcia dość fajny sunscream mineralny SVR z filtrem 50, zawierający w składzie zarówno tlenek cynku jak i dwutlenek tytanu, ale dodatkowo barwi lekko skórę. Niemniej, jest super do tłustej cery, bo ma lekką konsystencję i nie zapycha porów.
To produkt francuski, ale na wyspach z niewiadomych przyczyn nie wystęuje w sprzedaży (można sprowadzić z USA).
Marjanna |
marjanna
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2012-01-28, 22:26 Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm |
Madzia,
znalazłam taką oto stronę z informacją o filtrach przeciwsłonecznych
http://feelgoodstyle.com/...ens-for-summer/
- tak dla odwrócenia uwagi.......
Marjanna |
marjanna
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2012-01-26, 21:00 Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm |
Magda,
całe szczęście, że przyczyną zgrubienia była tylko nitka -)
Szkodam, że te blizny mamy często w miejscach, do których dostęp osobisty jest nieco utrudniony
Dbaj o siebie
Marjanna |
marjanna
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2012-01-22, 20:41 Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm |
Madzik,
żadnego słońca, tudzież solarium i innych tego typu urządzeń!!!
Niezależnie od tego, jaka była przyczyna Twojego gada.
Co nie oznacza, że musisz się odziać z nadejściem wiosny w burkę
Należy zachować zdrowy rozsądek -)))
Kraemy z filtrami niewątpliwie będą konieczne (preferencyjnie z filtrami mineralnymi)
Cieszę się bardzo z Twoich dobrych wyników. Jest super.
pozdrawiam
Marjanna |
|
|