1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 10
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm
marjanna

Odpowiedzi: 193
Wyświetleń: 56710

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2012-05-22, 20:14   Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm
Nowa, jakiz to żel silikonowy pomógł Ci na bliznę i na czym ta "pomoc" polegała.

Madzik,

w związku z Twoimi obawami o gałkę oczną donoszę uprzejmie, że soczewki kontaktowe ( bynajmniej niektóre rodzaje) zawierają filtr uv, wiec być może poczulabys sie w nich bezpieczniej!
Ja i tak noszę soczewki, więc dlaczego nie z filtrem. Moje w dodatkuj zabarwiają tęczówkę na zielono! co dodaje spojrzeniu świerzości.

buziaki
marjanna
marjanna

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2012-03-26, 14:12   Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm
izabelaw1,
jest wśród nas masa ludzi z podobnymi parametrami zmiany pierwotnej, a jednak nie było u nich przerzutów, więc nie zakładaj czarnego scentariusza co do ich ewentualnej obecności u Ciebie!
U mnie akurat były, ale moje bydle było już większe.
Ale to ciągle nic nie znaczy, bo wycięto mi gada i mam się dobrze :-D

Życzę Ci, aby na tej wycince się skończyło.

A Ty Magducha nie schizuj! Ale badanie oczu zrób. Ja robię co jakiś czas - takie z badaniem dna.

buziaki
Marjanna
marjanna

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2012-03-13, 23:15   Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm
Magda,

nie znam innego sposobu na ochronę oczu niż sunglasses.
Dokonałam dziś zakupu takowych, choć nie wiem czy na pewno dobre. Nie rozpoznaje jeszcze spawnie tego rynku.

Jeśli ktoś jest biegły w oznaczeniach okularów przeciwsłonecznych, to prosimy o podpowiedź.

Magda, nie dajmy się zwarjować. Ileż gadów można złapać w jednym życiu? :--:
Macie juz wiosnę tam u Ciebie?

kissy
marjanna

[ Dodano: 2012-03-13, 23:17 ]
Madzik, a co z Twoimi dolegliwościami w klatce piersiowej? Mam nadzieję, ze przeszło.
marjanna

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2012-03-03, 14:14   Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm
Magda,

od jedzenia owoców nie powinnać odczywać dolegliwosi w klatce piersiowej ;)
Najważniejsze, że badania obrazowe wykluczyły związek tych dolegliwosi z gadem!
być może to efekty stresu, jaki odczuwałaś ostatanio.

Wyniki badań są dobre, jesteś zaopatrzona w krem chroniący przed słońcem więc czas wyluzować z umarwianiem i zacząć cieszyć się życiem! |oyeah|

Marjanna
marjanna

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2012-01-31, 21:58   Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm
Magda,
w Polsce pomimo, że zimnisko straszne zimnisko, to słońce świeci w ciągu dnia intensywnie i bez filtra na twarzy nie da się przebywać na powietrzu - chyba, że w kominiarce i sunglass'ach.

xxxx
marjanna

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2012-01-30, 23:43   Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm
Madziu,

koszt kremu to ok 50 zł, a nazywa się: SVR 50 (UVA) ECRAN MINERALTEINTE haute protection, marka: COSMETOLOGIE MEDICALE SVR LABORATOIRES.
Kremik do nabycia w drogerii, a jedyny problem w tym, że z uwagi na porę roku i ponujące temperatury, nasze drogerie nie widzą zasadności utrzymywania w ciągłej sprzedaży pełnegio asortymentu kosmetyków, w szczególności kosmetyków chroniących przed słońcem i te w pełnej krasie pojawią się z wiosną lub początkiem lata.
Ale szukaj.

Są też dostępne kremy Lavery z filtrami mineralnymni, ale te znalazłam tylko w sklepach ekologicznych. Cena nieznacznie wyższa niż 'SVR.

Gdybyś znalazła coś innego a przyjemnego, to dawaj znać.

pozdrawiam
Marjanna
marjanna

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2012-01-29, 22:05   Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm
W Polsce jest też do nabcia dość fajny sunscream mineralny SVR z filtrem 50, zawierający w składzie zarówno tlenek cynku jak i dwutlenek tytanu, ale dodatkowo barwi lekko skórę. Niemniej, jest super do tłustej cery, bo ma lekką konsystencję i nie zapycha porów.
To produkt francuski, ale na wyspach z niewiadomych przyczyn nie wystęuje w sprzedaży (można sprowadzić z USA).

Marjanna
marjanna

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2012-01-28, 22:26   Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm
Madzia,

znalazłam taką oto stronę z informacją o filtrach przeciwsłonecznych
http://feelgoodstyle.com/...ens-for-summer/

- tak dla odwrócenia uwagi.......

Marjanna
marjanna

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2012-01-26, 21:00   Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm
Magda,

całe szczęście, że przyczyną zgrubienia była tylko nitka -)

Szkodam, że te blizny mamy często w miejscach, do których dostęp osobisty jest nieco utrudniony ;)

Dbaj o siebie

Marjanna
marjanna

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2012-01-22, 20:41   Temat: Czerniak złośliiwy skóry, Clark II, Breslow 2,3 mm
Madzik,

żadnego słońca, tudzież solarium i innych tego typu urządzeń!!!
Niezależnie od tego, jaka była przyczyna Twojego gada.
Co nie oznacza, że musisz się odziać z nadejściem wiosny w burkę ;)

Należy zachować zdrowy rozsądek -)))

Kraemy z filtrami niewątpliwie będą konieczne (preferencyjnie z filtrami mineralnymi)

Cieszę się bardzo z Twoich dobrych wyników. Jest super.

pozdrawiam
Marjanna

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron