1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak krtani |
majkelek
Odpowiedzi: 93
Wyświetleń: 40705
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-09-19, 18:47 Temat: Rak krtani |
Kaska89, proszę wyjaśnij zatem kogo dotyczy problem, o którym obecnie piszesz.
Niezależnie od tego kim jest osoba, o której mówimy, to jak rozumiem w CT KLP widać rozsiew nowotworowy i zmiany uciskają przełyk i z tego powodu go poszerzono. Mamy zatem dwie opcje: albo infekcja i zapach (o którym piszesz) jest wynikiem martwicy (i infekcji w obrębie) dużej zmiany nowotworowej, albo infekcja jest wynikiem zabiegu. Niezależnie od tego co jest prawdziwe, to trzeba dać kilka dni antybiotykowi na działanie (w tym czasie może się pojawić gorączka, którą trzeba zbijać, np pyralginą). Jeśli w ciągu dwóch (do trzech) dni sytuacja się nie poprawi, to (moim zdaniem) znaczy, że potrzebna jest hospitalizacja (i dokładne określenie rodzaju infekcji).
Jeśli chcesz uzyskać dokładniejsze informacje na temat nowotworu, to proszę zamieść wyniki badań, o których wspomniałaś powyżej.
Pozdrawiam,
Michał.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: jusia: 2013-09-19, 20:47 ]
Ostatnie niemerytoryczne wypowiedzi przeniosłam do działu tymczasowego.
[ Dodano: 2013-09-19, 22:32 ]
Kaska89, nie jestem w stanie stwierdzić z opisu CT czy zmiany pierwotne są w płucach, czy jest to wznowa węzłowa z poprzedniego nowotworu. Jeśli była robione histopatologia, to proszę zamieść wynik tego badania.
Niezależnie od tego jaki to nowotwór, to priorytetem jest obecnie opanowanie infekcji. Stąd nadal uważam, że postępowanie, które zaproponowałem powyżej wydaje się być rozsądne.
Pozdrawiam serdecznie,
Michał.
P.S. Powyższa sytuacja jasno pokazuje, że wątki merytoryczne funkcjonują najlepiej, kiedy mają formę: pytanie-odpowiedź; pytanie-odpowiedź; ... (bez dalekich analogii do rzeczy niezwiązanych z chorobą). |
|
|