1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Chemia a szpik |
lukaszandrzejewski
Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 21184
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2009-10-24, 14:04 Temat: Chemia a szpik |
mada napisał/a: | dziękuje zufed za odpowiedź i pocieszenie. Strasznego doła zaczynam łapać... |
By Cię trochę uspokoić, warto powiedzieć, że w znakomitej większości po zastosowaniu wspomnianych wyżej leków wyniki krwi znacząco się poprawiają. Sam byłem przerażony swoim poziomem leukocytów: łapałem każdą infekcję, miałem seriami afty. Mimo leków cały czas było kiepsko, aż w końcu wyniki krwi zaczęły w zastraszającym tempie rosnąć. Teraz mam leukocytów aż nadto:-) |
lukaszandrzejewski
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2009-09-30, 22:35 Temat: Chemia a szpik |
mada napisał/a: | dziękuję za odpowiedź i informację. Moja Mama na szczęście nie miała tak przykrych doświadczeń z tymi sokami. Piła je bez problemu. Może nie był to dla niej przysmak, ale nie traktowała tego w kategoriach katorgi.
pozdrawiam |
Dziwię się, że nie dostałyście recept na Neupogen. Mi ten lek bardzo pomógł - zapamiętałem tylko przykre, bo bliskie grypie, skutki uboczne. Proszę, zapytaj lekarza, a jak się lubi soki, można pić, choć ja po swoich chemicznych przejściach telepię się na sam widok soku z ciemnych owoców;-) |
lukaszandrzejewski
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2009-09-30, 22:01 Temat: Re: Chemia a szpik |
mada napisał/a: |
Wiem, że chemia niszczy szpik kostny. Chciałabym jednak zapytać czy są jakieś metody w miarę naturalne, za pomocą których mogłabym jakoś wpłynąć na polepszenie wyników Mamy. Robiłam jej świeże soki z buraków, ale one działają jedynie na krwinki czerwone...
|
Witaj,
Moje oraz znanych mi chorych doświadczenia wskazują, że te naturalne metody, soki warzywne i z ciemnych owocow, tabletki ze sproszkowanym burakiem, czesto sa tak obrzydliwe, ze powoduja dodatkowe cierpienia (głównie wymioty wywołane koszmarnym smakiem).
Sam miałem dwa miesiące bardzo niskie wyniki krwi i dostawałem seriami Neupogen. Skuteczny, refundowany lek, który powinni wypisać Twojej mamie lekarze. |
|
|