1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Znamiona melanocytowe skórne |
lejdi111
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 9889
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2010-09-14, 08:38 Temat: wyniki znamion |
Miałam usuwane profilaktycznie dwa brodawkowate znamiona. Nic mi sie z nimi nie działo ale były wystające i w miejscu drażnionym przez biustonosz więc onkolog mi je usunął. I dostałam wynik. Naevus melanocyticus dermalis No II. Onkolog powiedział, że to był zwykły pieprze i wszystko jest ok. Bardzo sie z tego faktu cieszę. W internecie znalazłam, że wynik po polsku brzmi znamie melanocytowe skórne jednak nie mogę doszukac co oznacza skrót No II. Byłabym wdzięczna gdyby ktoś mi wytłumaczył. |
Temat: Znamiona melanocytowe skórne |
lejdi111
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 9889
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2010-06-28, 08:34 Temat: Znamiona melanocytowe skórne |
Witam mam pytanie odnośnie owłosionych znamion.
Czy to prawda, że znamiona, na których rosną włosy uważane są za najniebezpieczniejsze?
Do tej pory miałam juz usuwanych kilka znamion. Wszystkie na szczęście okazały się łagodnymi znamionami melanocytowymi.
Zostało mi do usunięcia jeszcze jedno, owłosione, koloru kawy z mlekiem.
Mam je od zawsze i nic mi sie nie dzieje z nim.
Jednak onkolog stwierdził, że ze względu na duży rozmiar (7mm na 7mm) lepiej je usunąć. I tak też chce zrobić.
Troszke sie boje wyniku właśnie przez te włosy na nim.
Poprzednie, które usunęłam nie były porośnięte.
Czy to prawda jeśli chodzi o włosy na znamieniu? |
|
|