1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: wycięty czerniak a rehabilitacja |
lady_carrot
Odpowiedzi: 35
Wyświetleń: 11299
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-05-09, 16:43 Temat: wycięty czerniak a rehabilitacja |
Mogę zapytać swojego onkologa, za tydzień mam wizytę Najlepiej takie rzeczy potwierdzić bezpośrednio z lekarzem prowadzącym. |
lady_carrot
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-05-09, 16:31 Temat: wycięty czerniak a rehabilitacja |
Saovine,
Kochana, jeśli miałaś zalecone masaże to chyba lekarz wie co robi. Ja nie napisałam, że na pewno nie można, tylko że spotkałam się z takimi informacjami (sama jestem ciekawa...).
http://www.leksykonmasazu.pl/slowko/czerniak/3028
Nie wiem na ile to źródło może być wiarygodne. Być może wcale.
Wyszukajcie sobie tu na forum, jestem pewna, że w niektórych wątkach był poruszany temat masażu przy czerniaku, ale nie jestem pewna z jakim skutkiem. Z tego co wiem to lekarze różnie mówią...
[ Dodano: 2017-05-09, 17:33 ]
Na tej stronie zostało podane źródło, może tam warto szukać:
Źródło:
Leszek Magiera. Leksykon masażu i terminów komplementarnych. 2011.
Źródło foto:
www.onkonet.pl |
lady_carrot
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-05-09, 10:04 Temat: wycięty czerniak a rehabilitacja |
exlibris napisał/a: | Nie wiem czy mam słuszne wrażenie, ale wydaje mi się że od tego czy "wyłapiemy " czerniaka w odpowiednim momencie zależy tylko od naszej czujności? |
Sprawdzaj całe ciało podczas kąpieli - mam ten sam problem, bo mam mnóstwo pieprzyków w różnych kolorach i kształtach. Zwróć uwagę również na dłużej utrzymujące się "krostki", o ile czasem jakieś miewasz - mój czerniak to była czerwono-różowa wielka krosta i nigdy w życiu nie przypuszczałam, że to może być jakiś złośliwiec... jedyne co można poradzić w tej sytuacji to właśnie czujność i obserwacja własnej skóry.
[ Dodano: 2017-05-09, 11:41 ]
Co do rehabilitacji to chyba nie jest wskazany masaż - czytałam o tym jakiś czas temu. Jak znajdę link to podeślę |
lady_carrot
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-03-29, 11:54 Temat: wycięty czerniak a rehabilitacja |
Witaj exlibris, niestety, bo lepiej poznawać się w innych okolicznościach.
Lekarz zachował się jak kawał ch..., bo przede wszystkim powinien z Tobą porozmawiać, tak jak rozmawia człowiek z człowiekiem. W jakim mieście się leczysz? Może ktoś na forum doradzi Ci dobrego chirurga onkologa
Zdecydowanie zmień lekarza (jak najszybciej) i dopytaj o dalsze postępowanie.
Daj znać jak już się czegoś więcej dowiesz!
Pozdrawiam ciepło |
|
|