1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: materac przeciwodleżynowy |
kangur_2007
Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 44845
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2009-11-09, 14:07 Temat: materac przeciwodleżynowy |
zufed napisał/a: | przekazuję co mnie uczono, nie jest to żaden atak na kogoś od razu prostuję.z różnych względów choćby higienicznych i nie wielkiej skuteczności.
aczkolwiek jeżeli ktoś ma ochotę spróbować proszę bardzo, żeby nie było że zakazuję czy coś zresztą ja uważam, że trzeba próbować różnych rzeczy jeżeli komuś pomoże niech używa. |
Jak mnie przyniesiono na OIOM-ie taką baranią podkladke pod de, to przy mnie ją wyjmowali ze sterylnego opakowania i była single patient use, to znaczy ani się tego nie pierze ani nie sterylizuje po użyciu, tylko się wyrzuca, a następny pacjent dostaje nową, fabrycznie wysterylizowaną. Skuteczności przeciwodleżynowej barana pod de też nie mam nic do zarzucenia, w przeciwieństwie do grubej podkladki bawełnianej, której przedtem użyto.
Ale co ja tam wiem, w końcu taksany (paclitaxel, docetaxel etc.) to pewnie też zabobon, bo początkowo pochodziły od cisowej kory. |
Temat: materac przeciwodleżynowy |
kangur_2007
Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 44845
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2009-11-03, 01:33 Temat: materac przeciwodleżynowy |
AgnieszkaM napisał/a: | Zufed wstyd sie przyznac, ale nie wiem za duzo. Odlezyna jest na tylku. Lekarz dal jakies masci czy tez kremy. Niestety nie wiem co. O opatrunkach nie slyszalam. Przez telefon wiekszosc moich pytan pozostaje bez odpowiedzi niestety. |
Kup naturalną skórę z owcy, z krótko przystrzyżonym futrem ("barankiem"), taką z jakiej robią pokrowce na siedzenia samochodowe - tylko się nie nabierz na imitację baranka ze sztucznego włókna. Podłóż pod tyłek. Mnie zaaplikowali ten wynalazek na australijskim OIOM-ie i skutek był natychmiastowy - niesamowity komfort, nie uwierzyłbym gdyby mi kto przedtem opowiadał. Naturalne baranie futro znakomicie rozkłada wagę pacjenta, a lanolina z wełny koi skórę. Spróbuj, nic nie tracisz. |
|
|