Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak trzonu macicy zaawansowany |
kama
Odpowiedzi: 98
Wyświetleń: 37543
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-03-02, 15:50 Temat: Rak trzonu macicy zaawansowany |
mikjola1,
to nie tylko u was tak jest,nagle nie ma znajomych a co gorsze nawet rodziny
może się boją,że będą proszeni o pomoc
ale w takiej sytuacji widać ile warte są niektóre znajomości
trzymajcie się cieplutko |
kama
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-02-28, 17:58 Temat: Rak trzonu macicy zaawansowany |
mikjola1,
dobrze,że macie waleczne podejście
tak trzymać!!!! |
kama
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-02-24, 22:13 Temat: Rak trzonu macicy zaawansowany |
cieszę się,że chociaz dobrym słowem mogę pomóc |
kama
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-02-24, 22:05 Temat: Rak trzonu macicy zaawansowany |
mikjola1,
pytaj na bieżąco jak wystapią problemy,bo trudno tak pisać wszystko od razu
podejrzewam,że moderatorzy wypowiedzą się szczegółowo co do wyników i wytłumaczą ci to po ludzku
a ja nie będę się madrzyć,napisałam tyle ile zrozumiałam
ściskam serdecznie |
kama
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-02-24, 21:54 Temat: Rak trzonu macicy zaawansowany |
mikjola1,
lekarz powiedział prawdę są liczne przerzuty,przykro mi bardzo,że są to złe wiadomości
chemia może spowolnić lub zatrzymać chorobę,ale czy jest szansa na całkowite wyleczenie to nie umiem powiedzieć
scyntygrafia będzie miała na celu sprawdzenie czt nie ma meta do kości
na chemię każdy organizm reaguje inaczej,nutridrinki podaję się w stanach niedożywienia,są wysokokaloryczne,więc jak nie będzie apetytu to jak najbardziej wskazane,żeby wzmocnić organizm
czeka was ciężka walka
trzymam kciuki |
kama
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-02-16, 12:15 Temat: Rak trzonu macicy zaawansowany |
mikjola1,
bez dokładnych badań,można tylko gdybać
poproś lekarza o skierowanie
nie daj się zbyć
pomyslcie też o odpowiednim ustawieniu środków przeciwbólwych,na pewno da się tak to zrobić,żeby zniwelować maksymalnie cierpienie
daj znać co powie lekarz
trzymajcie się cieplutko |
kama
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-02-09, 12:53 Temat: Rak trzonu macicy zaawansowany |
mikjola1,
uważam tak samo jak Richelieu, ,ze lekarz powinien udzielić wam rzetelnej informacji
brak mi słów...
pozdrawiam |
kama
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-01-25, 21:55 Temat: Rak trzonu macicy zaawansowany |
jeszcze miesiąc temu uważałam,ze należy uświadomić chorego,ale na dzień dzisiejszy troszkę zweryfikowałam swoje podejście,moja mama BYŁA twardą babką i wydawało mi się,że zniesie wszystko,ale teraz widzę,ze ona woli jak to ja się wszystkiego dowiaduję i stopniowo jej uswiadamiam,ona nawet nie pyta,czeka aż ja cos powiem
tak było gdy okazało się,że jest podejrzenie meta do głowy,więc zaczęłam od tego,że jest podejrzenie czegoś tam i tak pomalutku z każdą rozmową coś dodaję,tłumaczę jaki to rak(oczywiście w ramach mojej skromnej wiedzy)
z kolei dziś odwiedziłam wujka który walczy z tym gnojkiem już 3 lata i wiem,że cała prawda by go załamała,ale nigdy nie padło z moich ust słowo że wyzdrowieje i będzie ok bo tak nie będzie
musicie znaleźć swój sposób
ściskam serdecznie |
|