1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak płaskonabłonkowy |
kam
Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 12724
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-07-21, 09:29 Temat: Rak płaskonabłonkowy |
Asiu97,
u każdego inaczej przebiega choroba.
u mojej mamy zmiany w scyntygrafii zostały wykryte w grudniu 2009 roku. mama ma wstawioną śrubę w nogę gdyż zmiany tak mocno obciążyły kość udową że uległa złamaniu.
początki były ciężki. moja mama była osobą leżącą, powolutku zaczęła chodzić po 2 miesiącach od operacji. a teraz po 1,5 roku zmiany udało się zatrzymać (jak wcześniej pisałam mama bierze benefos, a od sierpnia będzie miała wlewy). Ostatnio moja mama bawiła się i tańczyła na weselu
Moja mama jest również pod opieką hospicjum, ale na szczęście mama nie ma silnych bóli (i oby to trwało jak najdłużej)
trzeba być dobrej myśli - tak zawsze mówi moja mama
pozdrawiam |
Temat: Rak płaskonabłonkowy |
kam
Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 12724
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-07-20, 08:24 Temat: Rak płaskonabłonkowy |
Asia97,
u mojej mamy była bardzo podobna sytuacja. lekarze (w tym onkolog) nie poznali i nie skierowali mamy na konkretne badania. moja mama chodziła 5 miesięcy po lekarzach i każdy mówił co innego, że to rwa kulszowa, że zwyrodnienia kręgosłupa że trzeba zrobić operację na kręgosłup.
Dopiero po takim czasie dali skierowanie na scyntygrafię i wyszły przerzuty.
Niestety tego nie da się wyleczyć ani zoperować :(
Moja mama bierze bisfosfoniany (w tabletkach), a od sierpnia ma dostać wlewy.
również kilkakrotnie te miejsca były naświetlane.
Na pewno odezwą się na forum osoby z większą wiedzą.
pozdrawiam,
kam
p.s. u mojej mamy były to przerzuty z piersi. |
|
|