1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 9
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: izowita - komentarze
jo_a

Odpowiedzi: 58
Wyświetleń: 16918

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-11-23, 15:09   Temat: izowita - komentarze
"Chemia to trochę takie "leczenie czołgiem" ".
Zapisuję sobie w "złotych myślach" :)
jo_a

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-11-14, 09:13   Temat: izowita - komentarze
Moja droga, ponieważ wywołałaś mnie niejako "do tablicy" to ja Ci wyjaśnię:
To forum pomagające. Oczywiście! Chorym i ich rodzinom. Żywym! Chyba nikt nie ma ochoty czytać o zmaganiach rodzaju psychologiczno-psychiatrycznego rodzin.
Jeżeli przeczytałaś TEN konkretny wątek... To chyba doczytałaś również o celach Fundacji, która powołała forum. Jakby nie... To może zapoznaj się jeszcze też z TYM konkretnym wpisem.

A może wyjściem byłoby utworzenie jednego, wspólnego wątku "kciukowo" i drugiego o niczym... Wtedy Szanowna Administracja nie musiałaby szukać w którą szufladkę przenieść całuski i uściski? Tylko sru, w jeden wór. Mieliby więcej czasu na życie prywatne, bądź na pomoc potrzebującym.

Ale, moja droga współforumowiczko, jeżeli masz ochotę to ja mogę Ci poopowiadać o moim życiu. O problemach i radościach. Jesteś zainteresowana? Może w Twoim wątku merytorycznym? Albo od razu machniemy nowy kciukowy?
Pomożesz mi skopać zimą ogródek? A! I najpierw go kupić?!
Przecież po to TU jesteśmy. Żeby sobie pomagać.
Z szacunkiem.
jo_a

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-11-14, 08:52   Temat: izowita - komentarze
młoda, pobądź chwilę dłużej. Zapoznaj się z wątkami. A później wyrażaj zdanie na temat, który toczy się od "X" czasu.
Pozdrawiam.
jo_a

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-11-05, 21:03   Temat: izowita - komentarze
I dalej, skoro nadal nie rozumiecie PO co jest COŚ:
Forum jest tworem Fundacji Onkologicznej Dum Spiro-Spero, która w statucie ma:
"Główne Cele Fundacji:

1. Wsparcie informacyjne pacjenta onkologicznego oraz jego najbliższych.

Pacjent powinien:
* rozumieć istotę choroby i możliwy jej przebieg ;
* zrozumieć proces leczenia i jego cel (radykalne / paliatywne) ;
* otrzymać wyczerpującą informację na temat możliwych metod leczenia (dotyczy to również informacji na temat możliwości wzięcia udziału w badaniu klinicznym) ;
* poznać swoje prawa ;
* rozumieć konieczność współpracy z lekarzem prowadzącym ;
* zrozumieć, że w walce z nowotworem złośliwym jego sprzymierzeńcem jest tylko i wyłącznie medycyna konwencjonalna.

2. Propagowanie korzystania przez pacjenta z opieki hospicyjnej.

Pacjent i jego lekarz powinni być świadomi faktów:

* wdrożona w odpowiednim czasie opieka hospicyjna (najczęściej: hospicjum domowe) zapewnia pacjentowi najwłaściwszą opiekę paliatywną ;
* pozwala na bieżący monitoring stanu chorego i zaspakajanie jego potrzeb związanych z łagodzeniem dolegliwości wynikających z zaawansowania choroby ;
* odciąża lekarza onkologa.

3. Propagowanie walki z bólem nowotworowym.

Pacjent winien wiedzieć, że:

* istnieją poradnie leczenia bólu ;
* ból przewlekły można skutecznie leczyć ;
* choroba nowotworowa nie musi oznaczać nieustającego cierpienia związanego z bólem fizycznym.

Lekarz winien pamiętać, że:

* leczymy nie chorobę, a chorego - o sukcesie leczenia świadczy więc nie tylko remisja nowotworu, ale przede wszystkim jakość życia, jaką udało się choremu dzięki leczeniu zapewnić ;
* chorego ma nie boleć.

4. Propagowanie partnerskich relacji pomiędzy pacjentem i jego lekarzem.

Wzajemny szacunek i zrozumienie na linii lekarz-pacjent jest niezbędne do zbudowania relacji sprzyjającej efektywnemu leczeniu."
itd
źródło: http://www.fundacja-onkol...e-fundacji.html

Nic tu nie ma o pomocy dla rodzin po śmierci bliskich! To, że tu jesteśMY, to tylko dobra wola twórców tego miejsca.

Chcecie pomagać?! Myślę, że nikt Was nie wyrzuci... Ale błagam Was, nikomu nie pomaga żałoba, wylewanie hektolitrów łez czy wstawianie zdjęć kwiatów czy zniczy.

Możemy się umówić, że na wątek pani X wchodzą tylko: misia, kisia i wacek (nie sprawdzałam czy są tacy użytkownicy), a na wątek pani Y wchodzi: kazik, antoś i dziunia (też nie sprawdzałam).
Ale przepraszam! To nie program TV, gdzie wybieramy sobie seriale!
Toczy się walka o życie, to nie Dr. House, choć pewnie każdy z nas by sobie tego życzył...

Pozdrawiam.

PS I powaga, zaczyna mnie coraz bardziej wnerwiać to, że każdemu się wydaje, że siedzi u siebie, bo ma wątek! (Przeniesiony przez administratorów bądź moderatorów, bo przecież się nudzą!)
jo_a

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-11-05, 20:41   Temat: izowita - komentarze
Wrr a ja tu jestem z poboru do wojska. Jak każdy inny użytkownik forum, czujący inaczej niż Wy.
jo_a

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-11-03, 21:17   Temat: izowita - komentarze
Uważasz, ze wyrażenie innego zdania niż Twoje jest atakiem? Gratuluję!

Porównaj, tylko tyle:
-4,73 postów dziennie,
-1,29 postów dziennie.
I zastanów się...

Cytat:
to wyrok często z krótkim terminem wykonania kary !!

Za karę NIKT nie choruje.

PS Nawal jeszcze 5 postów dziennie, pomocnych sobie.
"dziękuję bardzo za zdeptanie moich uczuć" Puk puk... Uczucia są w środku a nie w teatrze (na forum).
A teraz kończę polemikę. Ze zrozumieniem i empatią.
Pozdrawiam.
Cytat:
z kilkoma z nich mailuje poza forum.

Ich też pozdrawiam.
jo_a

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-11-03, 15:59   Temat: izowita - komentarze
Empatia... To coś co czujesz z innymi. Ze mną nie czujesz. Przepraszam, nie jesteś empatyczna!
Załóż sobie blog i jaszcz tam... Tu czytają żywi! Wbrew pozorom "nieżywi" nie czytają!

[ Dodano: 2012-11-03, 16:00 ]
A! I jeszcze powtórzę! MOJA MATKA NIE ZASŁUŻYŁA SOBIE NA KARĘ!

[ Dodano: 2012-11-03, 16:15 ]
Cytat:
Człowiek wchodzi na to forum by

by znaleźć właściwą drogę ku polepszeniu stanu. Nie ku temu, żeby przeczytać, że Iza cierpi.

Przepraszam, że cierpię po cichu...
jo_a

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-11-03, 15:36   Temat: izowita - komentarze
milion zniczy.... Przeczyta to zmarły/a I SIĘ UCIESZY, ŻE MOJA CÓRKA/SYN PAMIĘTA.

Puk, puk.... To forum dla żywych!
Przeczytają to chorzy, rodziny, które WALCZĄ!
Sory ale moja matka nie zasłużyła na kare! Wiesz w ogóle co oznacza słowo empatia?
Gazda, pozdrawiam, empatycznie... Za karę :D
jo_a

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-11-03, 14:45   Temat: izowita - komentarze
Jakiej kary? Kobieto?! Ogarnij się! Lecisz na ilość?

Przepraszam administrację, ale nie mogę! To jest nie na temat! Nie merytoryczne!
I spokój mi tu... Ciszej nad TĄ trumną!

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron