1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 7
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Wspomniano o nas :)
jo_a

Odpowiedzi: 172
Wyświetleń: 72475

PostDział: Życie Forum   Wysłany: 2013-01-04, 16:49   Temat: Wspomniano o nas :)
Prawie się zgadzam z:
Cytat:
dlatego powinni zajmować się tym anestezjolodzy, specjaliści medycyny paliatywnej, oraz specjalizujący się w walce z bólem.

Jednakże... Jeżeli boli mnie ząb to nie idę do anestezjologa, tylko do dentysty(?).
Zresztą pomijam fakt KTO. Ważne jest, że W OGÓLE i JAK (powinno być skutecznie).
Wiem, że porównanie z bolącym zębem nie jest do końca takie jak być powinno. Bo przecież raka nie zawsze da się "wyrwać". Często nie da się go nawet "zaplombować"...

Moja reakcja nie była dlatego, że uważam, że temat nie jest ważny. Bo jest Bardzo ważny.
Tylko zastanawiam się czy napisanie (w swoim) notesie daje jakąś siłę rażenia?
jo_a

PostDział: Życie Forum   Wysłany: 2013-01-04, 15:36   Temat: Wspomniano o nas :)
Cytat:
a nie chciałam zrobić rewolucję.

Ja tam chętnie założę "bagnet na broń" i zadziałam (jak widać jest kilka osób, które być może dałyby się porwać na wojnę) zamiast lajkować.
Cytat:
nie będzie dyskusji politycznych

Uff, myślałam, że tylko ja tak to odczytałam.
Cytat:
i myśleć samodzielnie

W sensie, że jeżeli ktoś ma inne zdanie i ośmiela się je przedstawić to nie myśli? Cóż... To niezły pogląd.

PS.
Uprzejmie informuję, że jeżeli na moim PW pojawi się jeszcze "dziuniowa" wiadomość... Zostanie to zgłoszone administracji, z podaniem nicka. Dziękuję za uwagę.

[ Dodano: 2013-01-04, 16:02 ]
I jeszcze coś pozwolę sobie wkleić (tak wygląda rozmowa, nie muszę się zgadzać, mogę, oczywiście, tak jak w tym momencie - ale nie prowadzę do plucia i wyszukiwania winnych, bo to do niczego nie prowadzi):

"Uwazam, ze powinno szkolic sie kadre(...)
Jedyne co to psychoonkologia - ale to tez mozna rozwiazac. <dopisek mój: mam taką nadzieję, to kolejna sprawa do przewalczenia, zaraz po bólu i opiece paliatywnej>
(...)
Dla mnie jest absurdem to, ze lekarz onkolog nie umie poradzic sobie z bolem.. Czy to nie jest smieszne? Ktos kto zajmuje sie walka z nowotworem powinien wiedziec jak leczyc bol <dopisek mój: z nim związany>, bo to on zaleca terapie i on ma swiadomosc z czym ona sie je... I jak dla mnie tu jest problem(...)"

Czy to brak myślenie? Wnioski każdy powinien wyciągnąć sam. Bo nie chodzi tu nikomu o zamknięcie wątku, usunięcie postów czy zakneblowanie chorych.
Chodzi o to... Żeby zrobić COŚ!

I klaszczę hasłu:
Cytat:
i myśleć samodzielnie

Pozdrawiam
jo_a

PostDział: Życie Forum   Wysłany: 2013-01-04, 11:05   Temat: Wspomniano o nas :)
Cytat:
kto może niech

Pozwolisz, że KTO może - będzie miał własne zdanie na temat? Może pozwolisz, że każdy zadecyduje czy chce?
jo_a

PostDział: Życie Forum   Wysłany: 2012-11-19, 23:06   Temat: Wspomniano o nas :)
Wspomniano o NIEJ:
http://chustka.blogspot.c...ml#comment-form
jo_a

PostDział: Życie Forum   Wysłany: 2012-11-19, 13:47   Temat: Wspomniano o nas :)
Cytat:
[ Komentarz dodany przez Moderatora: DumSpiro-Spero: 2012-11-19, 12:51 ]
Niestety odtworzenie materiału jest kłopotliwe (wymaga instalacji programu Ipla).

Obejrzenia reklam... Ale się da!
To ja teraz mam znajomych z telewizora!
Basia, machałam Ci, "widziałaś"? ;)
jo_a

PostDział: Życie Forum   Wysłany: 2012-04-27, 18:47   Temat: Wspomniano o nas :)
::thnx:: Dziękuję bardzo Biała Eminencjo!
kmis757, no, no? :lol:

DSS no i bardzo dobrze! Wyżej i wyżej, dalej, dalej i głośniej!
jo_a

PostDział: Życie Forum   Wysłany: 2012-04-27, 16:42   Temat: Wspomniano o nas :)
Trzeba się logować? DSS mogłabyś skopiować? Bo strasznie mi się nie chce znów tego robić. ||Plss||

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron