1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak szyjki macicy przedinwazyjny |
infinity
Odpowiedzi: 27
Wyświetleń: 14863
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-01-27, 19:17 Temat: Rak szyjki macicy przedinwazyjny |
raczej myslalam o zarazeniu hpv w przez matke w czasie porodu drogami natury
[ Dodano: 2014-01-27, 18:29 ]
Albo sytuacja - mam np.virusa hpv onkogennego.Uprawiam sex oralny z mezem. Po porodzie caluje dziecko w usta, oblizuje jego smoczek, gdy upadnie na podloge. Kobiety czesto oblizuja lyzeczki od dzieci, a dzieci wkladaja mamom paluszki do buzi do oblizania, babcie caluja ''malutkie raczusie dzidziusia'' a dzidziusie wkaldaja palce namietnie do buzi.
Ale to takie moje gdybanie tylko |
Temat: Rak szyjki macicy przedinwazyjny |
infinity
Odpowiedzi: 27
Wyświetleń: 14863
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-01-24, 16:49 Temat: Rak szyjki macicy przedinwazyjny |
Rozumiem, ze lekarka z twojej miejscowosci to inny lekarz - nie ten sam, ktory proponowal usuniecie macicy? Jesli mam racje to moze warto byloby sie udac do niego ponownie na kontrole?
Ze wzgledu na wczesniejsze wykrycie raka powinnas miec reke na pulsie.
To lekarz decyduje o sposobie leczenia- o jego radykalnosci, dlatego, ze to on zna pacjentke najlepiej. Bardzo wiele czynnikow ma wplyw na wybor leczenia np.czy byly przypadki RSM w rodzinie? Czy poprzednie cytologie byly ok? Moze mialas wczesniej CIN1 i tak po kilku latach rozwinelo sie wyzej , a moze w ciagu roku cos agresywnie wyskoczylo niespodziewanie...
Jesli lekarz proponuje dane leczenie, powinien wytlumaczyc dlaczego wlasnie ono jest jego zdaniem najodpowiedniejsze oraz jakie konsekwencje wynikna w razie odstapienia od zabiegu.
Mozemy czytac sobie fora, sluchac opowiesci kolezanek - ale to lekarz ma najwieksze doswiadczenie! i zna przebieg choroby od poczatku.
Zycze dokonania odpowiedniego wyboru. |
|
|