Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak tarczycy brodawkowaty wariant pęcherzykowy |
ina_b
Odpowiedzi: 434
Wyświetleń: 129589
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-05-16, 16:04 Temat: Rak tarczycy brodawkowaty wariant pęcherzykowy |
U mnie jakoś dopiero w 14 tygodniu wyszedł wynik optymalny. |
ina_b
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-02-23, 14:43 Temat: Rak tarczycy brodawkowaty wariant pęcherzykowy |
Dlaczego mówisz o rozregulowanym poziomie TSH?
[ Dodano: 2014-02-23, 14:59 ]
A przepraszam, już widzę, że odstawiałaś lek.
karolinax napisał/a: | Dzisiaj w nocy myślałam, ze już zakończę żywot na tym świecie. Moje serce zaczęło wariować. Biło nierówno. Myślałam, że zaraz zemdleje. Brakowało mi tlenu. |
Euthyrox często powoduje takie dolegliwości. Mi endokrynolog zaproponował małą dawkę Bisocardu na unormowanie ciśnienia i akcji serca. Biorę doraźnie i zdaje egzamin. Na euthyrox jesteśmy skazane, więc trzeba niwelować jego skutki uboczne. |
ina_b
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-09-22, 10:49 Temat: Rak tarczycy brodawkowaty wariant pęcherzykowy |
Potwierdzam, bo mam podobnie: wiecznie powiększone węzły chłonne na szyi, jestem po scyntygrafii szyi, która nic złego nie wykazała, a tyreoglobulina w normie. Za to przeciwciała w okolicach ~800. Osoba robiąca mi usg w CO Gliwice stwierdziła, że są to "podręcznikowe" wręcz węzły odczynowe. |
ina_b
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-08-15, 19:47 Temat: Rak tarczycy brodawkowaty wariant pęcherzykowy |
Ja mam usunięty jeden płat; po operacji odpowiedź immunologiczna organizmu z niewiadomych przyczyn się wzmogła i przeciwciała wzrosły. |
ina_b
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-06-27, 19:40 Temat: Rak tarczycy brodawkowaty wariant pęcherzykowy |
Jeżeli chodzi o oddział w Gliwicach, to warunkiem wypisu po operacji tarczycy jest konsultacja laryngologiczna. Wspominam to jako mało przyjemne - szerokie otwarcie paszczy z drenem i "uśmiechem" na szyi + w ogóle zadarcie głowy do góry było "problemem". |
ina_b
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-06-10, 21:44 Temat: Rak tarczycy brodawkowaty wariant pęcherzykowy |
No tak nie do końca Ja też miałam raka, a mimo to mam wycięty jeden płat.
W standardach opracowanych m.in. przez Gliwice czytamy:
|
ina_b
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-06-02, 20:06 Temat: Rak tarczycy brodawkowaty wariant pęcherzykowy |
A ja widzę wpis z 31.05, czyli z piątku, o wyjściu do domu... |
ina_b
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-03-16, 11:58 Temat: Rak tarczycy brodawkowaty wariant pęcherzykowy |
Wiesz, chodzi o zaleczenie takiego najpilniejszego stanu zapalnego antybiotykiem.
Ja zrobiłam tak, jak już byłam po operacji: zrobiłam ten wymaz płatnie (pobrała mi lekarka rodzinna). Zapłaciłam chyba ok. 40 zł i z wynikiem poszłam z powrotem do rodzinnego. Na szczęście mam swietnego lekarza rodzinnego, który leczył mnie lepiej niż laryngolog i dzięki któremu uniknęłam jak na razie usunięcia migdałków.
[ Dodano: 2013-03-16, 12:00 ]
Aha, a jeszcze dodam, że przynajmniej w moim mieście (Toruń) do laryngologa czeka się 2-3 tygodnie. Możesz uprosić napisanie na skierowaniu 'pilne', wtedy może potraktują Cię inaczej. |
ina_b
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-03-16, 00:22 Temat: Rak tarczycy brodawkowaty wariant pęcherzykowy |
Witaj,
zainteresowałam się Twoimi problemami laryngologicznymi ze względu na fakt, że czeka Cię operacja. Opiszę Ci mój przypadek:
Przed operacją w gliwicach (tarczyca, rak brodawkowaty) miałam zrobić konsultację laryngologiczną i pokazać ją przed operacją. No to stawiłam się w planowanym terminie operacji, pokazuję tę konsultację, a anestezjolog do mnie, że musimy operację przesunąć. Powód? Laryngolog napisał mi "przewlekłe zapalenie migdałków", nic z tym nie robiąc, tzn nie zlecając wymazu i nie zapisując antybiotyku celowanego. Miało to grozić przeniesieniem bakterii z gardła do płuc rurką intubacyjną. Ja zdążyłam już pozamykać sprawy, żeby iść na tę operację, więc tak łatwo nie dałam się odesłać. Anestezjolog poprosił o konsultację laryngologa - onkologa w Gliwicach i ten orzekł, że można mnie operować pod specjalną osłoną antybiotykową. W każdym razie specjaliści z Gliwic mówili, że w takim przypadku postępowanie jest następujące: wymaz z gardła/nosa/ucha + antybiogram + antybiotyk celowany, dopiero potem operacja. |
|