Autor |
Wiadomość |
Temat: Porady rentowo-zasiłkowe etc. |
fraszka33
Odpowiedzi: 814
Wyświetleń: 312394
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2014-06-15, 21:00 Temat: Porady rentowo-zasiłkowe etc. |
Składaj. Nic sie nie stało. Ja tez się spoznilam. Oni potrzebują dużo czasu na swoją biurokrację. Pozdrawiam |
fraszka33
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2013-08-05, 17:53 Temat: Porady rentowo-zasiłkowe etc. |
Fakt, że koleżanka pracuje w zasiłakch. Ale ja naprawdę nie mam zbyt wiele do liczenia. Wiem co jest okresem składkowym a co nie. Urlop wychowawczy, miałam duzo zwolnien lekarskich i jak już wspominałam pracowałam też przez jakiś czas bez umowy:( |
fraszka33
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2013-08-05, 17:29 Temat: Porady rentowo-zasiłkowe etc. |
Ja to wszytsko wiem i dlatego tu na forum się pytam:)
Gdybym miała jakąkolwiek szanse na rente to naprawdę kolezanka w zus by mi to powiedziała. Nawet teraz tak sobie szybko przeliczyłam i nic z tego:(
[ Dodano: 2013-08-05, 18:30 ]
Nie wiem czy u mnie mineło 18 miesięcy w sensie prawnym ale zakonczyłam prace w marcu 2011. |
fraszka33
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2013-08-05, 17:02 Temat: Porady rentowo-zasiłkowe etc. |
Na pewno nie mam wymaganych lat pracy do renty, było to obliczane przez koleżanke w Zus i przez pania w UP. Zachorowałam po 30 roku życia. Niestety wcześniej pracowałam też bez umowy, byłam przez ok 2 lat na urlopie wychowawczym więc tych lat pracy nie mam zbyt wiele plus dużo z tego to okresy nieskladkowe:(
[ Dodano: 2013-08-05, 18:03 ]
Do tego całą ciąże byłam na zwolnieniu lekarski i to też okres nieskładkowy. |
fraszka33
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2013-08-05, 16:19 Temat: Porady rentowo-zasiłkowe etc. |
Witajcie
Mam do Was pytanie, może ktoś coś wie.
Zachorowałam w lutym 2011, wykorzystałam zwolnienie, swiadczenie rehabilitacyjne. Poźniej zarejestrowałam się w UP i dostałam przez 6 mies zasiłek dla bezrobotnych.
Na dzień dzisiejszy nic mi się nie należy wg mojej wiedzy.
Nie mam lat przepracowanych do renty, w mops tez sprawa nieciekawie wygląda bo nie mieszkam sama i sumują nasze dochody. Staram się o uzyskania orzeczenia o niepełnosprawności ale z tego co wiem pieniędzy żadnych raczej nie dostanę.
W tej chwili mam tylko alimenty na syna, które zresztą wypłaca mi fundusz aimentacyjny. Do pracy nie mogę iść gdyż w tej chwili mój stan zdrowia na to nie pozwala.
Może wiecie gdzie się udać i co zrobić bo zaczyna się robić nieciekawie.
Pozdrawiam |
|