1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: gruczolakorak jelita grubowego z metą do wątroby |
fajczarz
Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 14686
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2011-11-08, 09:11 Temat: gruczolakorak jelita grubowego z metą do wątroby |
Witaj! Leczę się nadal, ju zczwarty rodzaj chemii, a ja nadal walczę ze "lwem" i nie poddaję się! Mam dopiero 55 lat, więc chcę jeszcze popatrzeć na ten świat słoneczny! Pozdrawiam |
fajczarz
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2011-09-15, 12:59 Temat: gruczolakorak jelita grubowego z metą do wątroby |
Kochani! Dzięki! Zaraz biorę się za obieranie w rękawiczkach. Mam takowe w domu! A ja lubię obieranie! Poszatkuję kapustę włoską, obiorę warzywa i będzie zupka. A na drugie wczoraj był pstrąg, z ziemniakami i fasolką "głupi jaś". Super... Muszę uważać, bo usta wewnątrz też mam wysypane.
Cieszę się z Tobą, Armando! Na mnie Folfax-4 nie podziałał. Teraz mam Erbitux i CLF.
Trochę mnie poruszyła śmierć red. Waldemara Kedaja - piękne wspomnienie w ostatnim "Wprost". Polecam!
Audycji w domu wysłuchać nie mogę, za słaby net, ale jutro jestem znowu w Warszawie i zgram sobie...
Pozdrawiam wszystkich
Fajczarz |
fajczarz
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2011-09-14, 07:14 Temat: gruczolakorak jelita grubowego z metą do wątroby |
Witaj! Mieszkam 30 km od W-wy, gdzie mam gros znajomych... Mam niestety teraz problem z tym, że pękają mi okolice końca palców i nie mogę ani obierać warzyw na zupy, które uwielbiam, ani ziemniaczków do mięska lub rybki, które upiekę lub inaczej upitraszę. Wczoraj po powrocie z erbituxu, obrałem "głupiego jaśka" i dzisiaj jest gorzej z paluchami, a ponadto mam od czasu do czasu skurcze palców, ale to wszystko nic... będzie dobrze, bo mózg pracuje na dobrych obrotach, ale nie mogę siedzieć i nie chcę siedzieć w domu, chcę być wśród ludzi. Dzisiaj po kolejce i autobusie, min. wizyta u mojej chrzestnej córki... Pozdrawiam
Fajczarz |
fajczarz
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2011-09-12, 13:36 Temat: gruczolakorak jelita grubowego z metą do wątroby |
Dzięki! W mózgownicy mam ok, jeśli nie siedzę w domu..., a dzisiaj od rana kolejka, autobusy, ludzie, kawiarnie! I musi być dobrze, a będzie, tak jak "SZEF" zdecyduje!
Pozdrawiam :-) |
fajczarz
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2011-09-12, 13:19 Temat: gruczolakorak jelita grubowego z metą do wątroby |
Witajcie! Jestem po 6 chemiach Folfax 4, po 4 z Campto i 7 Erbituxach. Wymiotowałem lekko trzy razy. Ale to żadne wymioty. Znam wymioty, bo miałem takowe przy niedrożności jelit. Mam nadal 101 kg, po Campto i Erbituxie przybieram do 108, a potem trzy ciężkie noce: wstaję po kilkanaście razy i wracam do swojej wagi. Jem tylko to, co lubię, a mam problem, bo całe usta wywalone, "niewymowna", czyli tam, gdzie plecy swoją szlachetną nazwę kończą, opryszczka wszędzie, gdzie się da, w nosie krosty, ale to nic, byle poskutkowało. Uwielbiam pomidorową. Wyniki krwi "po byku", oby tak dalej. Jutro kolejny erbitux!!!
Trzymajcie się! Pozdrawiam serdecznie
Fajczarz pełen optymizmu, choć dzisiaj dowiedziałem się o śmierci red. Waldemara Kedaja, leczył się ze mną!
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2011-09-12, 14:26 ]
Masz już swój wątek, posty przeniesione i scalone.
|
fajczarz
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2011-05-16, 06:01 Temat: Dzięki |
Witam!
Może czytałem posty, które były bliskie mojej chorobie!
Pozdrawiam
fajczarz |
fajczarz
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2011-05-11, 14:15 Temat: gruczolakorak jelita grubowego z metą do wątroby |
Witam!
Jestem chory bardzo krótko, a właściwie odkryto, że jestem chory w lutym tego roku. Najpierw operacja, bo zatkało jelita - niedrożność, a po operacji krótka informacja: nowotwór jelita z metą do wątroby. No i teraz chemioterapia po raz drugi. Znosimy ją bardzo różnie, zależy od chemii. Trzeba trzymać głowę do góry. Uważam, że jestem pod opieką najlepszych onkologów: klinika prof. Cezarego Szczylika w Warszawie przy ul. Szaserów.
Kiedy przeglądałem fora, gdzie rozmawiają ze sobą ludzie, zorientowałem się, że rozmawiają najczęściej rodziny, a nie pacjenci.
Uznałem, że trzeba coś zrobić, napisałem.
Są chwile, kiedy człowiek nawet z najbliższymi nie chce się podzielić swoimi odczuciami, woli to zrobić z obcym. Muszę uważać na to, co mówię, gdyż moja żona bardzo przeżywa to, co się ze mną dzieje.
Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo hartu w walce z lwem :-)
Z uśmiechem |
fajczarz
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2011-05-09, 07:40 Temat: gruczolakorak jelita grubowego z metą do wątroby |
Witajcie na Forum, Drodzy Forumowiczowie!
Czy mógłbym zaprosić do rozmowy osoby, które są chore na tę samą chorobę. Myślę, że to dobre może się okazać, aby wymieniać myśli, doznania i odczucia podczas choroby i jej leczenia.
Od lutego jestem leczony, najpierw operacyjnie, a teraz przechodzę chemioterapię. Znoszę to wszystko niezgorzej. Jestem jedynie słaby, żadnych innych ubocznych skutków.
Pozdrawiam serdecznie
fajczarz |
|
|