1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: WYNIKI MAMY |
ela1
Odpowiedzi: 114
Wyświetleń: 30865
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-09-26, 20:15 Temat: WYNIKI MAMY |
Daria, bardzo mi przykro, że w tak młodym wieku straciłaś mamusię.
Przyjmj wyrazy współczucia [*] |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-18, 20:07 Temat: WYNIKI MAMY |
daria21, nie może być tak aby mama cierpiała, jest sporo leków przeciwbólowych i lekarz powinien tak je dobrać aby zminimalizować ból. |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-06-08, 20:27 Temat: WYNIKI MAMY |
daria21 napisał/a: | dlaczego regresja trwala tak krotko, czy rak nie jest wrazliwy na chemie? |
Niestety nieraz tak jest, że regresja utrzymuje się bardzo krótko.
Ten rodzaj nowotworu jest chemiowrażliwy, ale nigdy nie wiadomo jak zadziała na dany organizm.
Nie wiem czy przy tych zmianach jest możliwa radioterapia, może chodzi o brachyterapie ?
Przykro mi, że tak szybko nastąpiła progresja. |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-04-09, 21:48 Temat: WYNIKI MAMY |
daria21 napisał/a: | czy to może oznaczać że mame zaczna leczyc tylko paliatywnie???? |
Mama od stwiedzenia DRP jest leczona paliatywnie, ponieważ zniany w płucu lewym były dwie i to spore, nowotwór naciekał też lewą żyłę ramienną z cechami naciekania na ściany dużych tetnic.
Więć od początku jest to DRP ED - postać rozsiana, którą leczy się tylko paliatywnie, tzn., bez możliwości wylecznia, tylko aby złagodzić lub powstrzymać nowotwór na jakiś czas.
U mamy dodatkowo jest problem kardiologiczny, dlatego lekarz przed podaniem następnego cyklu chce się upewnić czy wogóle jest to możliwe.
Bardzo mi przykro, ale DRP to jest bardzo agresywny rodzaj nowotworu i niestety w tym stopiniu zawansowania nie ma szans na jego wyleczenie.
daria21 napisał/a: | Dlaczego przepisano transtec??? |
Może leki przeciwbóle były za słabe i mama się skarżyła, buprenorfina jest to opoid działający silnie przeciwbólowo silniej niż morfina.
Dbaj o mamusię i trzymaj się jakoś
pozdrawiam |
|
|