Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak płuc Niedrobnokomórkowy !!! |
cleo33
Odpowiedzi: 45
Wyświetleń: 14476
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-07-14, 17:35 Temat: Rak płuc Niedrobnokomórkowy !!! |
|
cleo33
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-06-09, 15:26 Temat: Rak płuc Niedrobnokomórkowy !!! |
Jeżeli będzie prowadzony dobrze, to nie sądzę aby trzeba było męczyć pacjenta kolejnymi wizytami.
Musisz trzymać rękę na pulsie (kseruj sobie wszystkie wyniki)i miej wszystko pod kontrolą i wspieraj oczywiście jak możesz.
Przytulam mocno. |
cleo33
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-06-08, 19:20 Temat: Rak płuc Niedrobnokomórkowy !!! |
absenteeism napisał/a: | Jasne, ja bym jednak chciała wiedzieć na podstawie czego on to wie i czemu nie ma tego w wypisie.
|
Sorki ,pomyślałam ,że skoro onkolog zaczyna leczenie chemiczne to najwidoczniej rozeznaje się jaki typ będzie leczony i w jakim systemie. |
cleo33
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-06-08, 18:58 Temat: Rak płuc Niedrobnokomórkowy !!! |
Tu poczytaj o typach raka:
http://www.ilo-mhnr.ugu.p...typy-raka-pluc/
Jeżeli onkolog powiedział Wam ,że to taki rodzaj nowotworu to niestety tak jest.
AgataF napisał/a: | Jeśli to stadium zaawansowane to ile nam zostało czasu |
Na to pytanie nikt Wam nie odpowie ,każdy przypadek jest indywidualny a o statystykach możesz przeczytać tutaj:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rak_p%C5%82uca
AgataF napisał/a: | teraz tylko trzeba walczyc o to zeby jak najdłużęj przeżył? |
Myślę ,że czeka Was jedynie leczenie paliatywne.
Przykro mi. |
cleo33
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-06-08, 13:50 Temat: Rak płuc Niedrobnokomórkowy !!! |
AgataF napisał/a: | Prosze powiedzieć jakie to stadium zaawansowania |
Najprawdopodobniej stadium IV.
AgataF napisał/a: | Ponadto na jakiej podstawie wiedzą że są prawdopodobnie przerzuty w wątrobie, nadnerczach i nerce prawej. |
AgataF napisał/a: | Znacznie powiększono guzowato oba nadnercza wielkości 64mm po stronie prawej i do 45 mm po stronie lewej. |
AgataF napisał/a: | Podejrzana zmiana ogniskowa w górnym biegunie nerwki prawej |
AgataF napisał/a: | Wątroba prawidłowej wielkości, w prawym płacie widoczny hiperechogeniczny guzek wielkośći 15 mm. |
Na pewno macie sytuację bardzo poważną, ale bardziej szczegółowo napewno odpowie Ci ktoś z administratorów ,lub lekarzy pomagajacy tu na forum. |
|