1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 6
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc
beata0970b

Odpowiedzi: 150
Wyświetleń: 103171

PostDział: Nowotwory układu moczowo-płciowego   Wysłany: 2014-09-25, 08:45   Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc
Trzymaj się dzielnie , myślę że trzeba mieć nadzieję , przykładem niech będzie mama Wiki.

Pozdrawiam serdecznie

Beata
beata0970b

PostDział: Nowotwory układu moczowo-płciowego   Wysłany: 2013-04-23, 06:36   Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc
No to super wiadomości :) )

Pozdrawiam
beata0970b

PostDział: Nowotwory układu moczowo-płciowego   Wysłany: 2013-04-18, 07:31   Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc
Witaj Marek

Nie wiem skąd masz takie informacje , ale nawet jeśli zmiany się cofnęły to leki te trzeba brać do końca życia, Benio też mimo cofnięcia cały czas brał tabletki.
Ludzie różne rzeczy opowiadają , szczególnie Ci którzy nie mają do czynienie z chorobą nowotworową.Ostatnio słyszałam "że starczy robić sobie badania krwi i jak ob jest wysokie to wtedy trzeba się martwić i są markery na nowotwory i też wykażą jak masz nowotwór " - nic mylnego moi rodzice oboje mają nowotwory złośliwe i oboje wyniki krwi mieli i mają bardzo dobre , a ob poniżej 15.Tata przy funkcjonowaniu z połową nerki i trzema guzami na niej kreatyninę i mocznik też ma dobre. Nerka ta też nie boli więc...???

Życzę dużo zdrowia dla taty.

Pozdrawiam
beata0970b

PostDział: Nowotwory układu moczowo-płciowego   Wysłany: 2013-03-24, 15:58   Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc
Witaj

Mój tata bierze leki 2,5 roku.
Myślę,że jak poczytasz wątki to znajdziesz więcej takich osób.
To jak długo ktoś inny bierze leki na tą chwilę nie jest najważniejsze .Co z tego ,że ktoś napisze Ci ,że bierze leki 10 lat ,a inny że 3 m-ce.
Aniutka pisała i podpisuję się pod tym ,że to jest sprawa indywidualna i nie za bardzo wiem czemu te informacje mają służyć.Czy od tych wiadomości będzie zależało czy zdecydujecie się na to leczenie czy nie??
Nawet jak jest 1 % na przedłużenie życia to warto!!!!!

Pozdrawiam
beata0970b

PostDział: Nowotwory układu moczowo-płciowego   Wysłany: 2013-03-10, 13:09   Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc
Witaj
Przerzuty wielo ogniskowe są na drugiej nerce, najpierw usunięto dwa , ale potem po 5 miesiącach pojawiły się 3 kolejne.
Usunięcie drugiej nerki wiązałoby się z dializami i nie było gwarancji czy nie pojawiłyby się inne przerzuty na inne organy.
Myślę,że każdy przypadek jest bardzo indywidualny.

Pozdrawiam
beata0970b

PostDział: Nowotwory układu moczowo-płciowego   Wysłany: 2013-03-09, 16:11   Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc
Witaj
Marek_1980

Myślę, że każdy chory z przerzutowym rakiem nerki jest szczęśliwy jeśli spełni wszystkie warunki żeby otrzymać chemię niestandardową a potem dziękuje za każdy miesiąc stabilizacji.Każdy wierzy ,że ta chemia zatrzyma rozwój choroby chociaż na jakiś czas.
Mój tata bierze lek już 2,5 roku i pewnie gdyby go nie brał choroba byłaby znacznie zaawansowana.A tak jest ok.
Myślę,że poczytałeś wątki i zdajesz sobie sprawę ,jak poważna jest ta choroba .
Co do wizyty u prof.Szczylika to super człowiek i lekarz, też jeździłam z taty wynikami, ale myślę że za dużo nie wniesie do tematu-on tez opiera się na wynikach które nie są jednoznaczne.Będzie kazał powtórzyć pewnie badanie za jakiś czas.
Ale z mojego doświadczenia to myślę,że lepiej trzeba było wziąć płytę z TK płuc i iść do innych dobrych radiologów na ponowne odczytanie płyty lub pulmonologa onkologa.
Nie podajesz opisu TK więc trudno się do czegoś odnieść.
Jak poczytasz w moim wątku to mój tata też ma guzki na płucach.W opisie nie jest napisane ,że to meta bo trudno zdiagnozować-trzeba obserwować.Płytę pokazałam bardzo dobremu innemu radiologowi który w 100 % wykluczył meta.

Pozdrawiam serdecznie , życzę powodzenia w walce z chorobą

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron