Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
beata0970b
Odpowiedzi: 150
Wyświetleń: 103171
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-09-25, 08:45 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
Trzymaj się dzielnie , myślę że trzeba mieć nadzieję , przykładem niech będzie mama Wiki.
Pozdrawiam serdecznie
Beata |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-04-23, 06:36 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
No to super wiadomości )
Pozdrawiam |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-04-18, 07:31 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
Witaj Marek
Nie wiem skąd masz takie informacje , ale nawet jeśli zmiany się cofnęły to leki te trzeba brać do końca życia, Benio też mimo cofnięcia cały czas brał tabletki.
Ludzie różne rzeczy opowiadają , szczególnie Ci którzy nie mają do czynienie z chorobą nowotworową.Ostatnio słyszałam "że starczy robić sobie badania krwi i jak ob jest wysokie to wtedy trzeba się martwić i są markery na nowotwory i też wykażą jak masz nowotwór " - nic mylnego moi rodzice oboje mają nowotwory złośliwe i oboje wyniki krwi mieli i mają bardzo dobre , a ob poniżej 15.Tata przy funkcjonowaniu z połową nerki i trzema guzami na niej kreatyninę i mocznik też ma dobre. Nerka ta też nie boli więc...???
Życzę dużo zdrowia dla taty.
Pozdrawiam |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-03-24, 15:58 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
Witaj
Mój tata bierze leki 2,5 roku.
Myślę,że jak poczytasz wątki to znajdziesz więcej takich osób.
To jak długo ktoś inny bierze leki na tą chwilę nie jest najważniejsze .Co z tego ,że ktoś napisze Ci ,że bierze leki 10 lat ,a inny że 3 m-ce.
Aniutka pisała i podpisuję się pod tym ,że to jest sprawa indywidualna i nie za bardzo wiem czemu te informacje mają służyć.Czy od tych wiadomości będzie zależało czy zdecydujecie się na to leczenie czy nie??
Nawet jak jest 1 % na przedłużenie życia to warto!!!!!
Pozdrawiam |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-03-10, 13:09 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
Witaj
Przerzuty wielo ogniskowe są na drugiej nerce, najpierw usunięto dwa , ale potem po 5 miesiącach pojawiły się 3 kolejne.
Usunięcie drugiej nerki wiązałoby się z dializami i nie było gwarancji czy nie pojawiłyby się inne przerzuty na inne organy.
Myślę,że każdy przypadek jest bardzo indywidualny.
Pozdrawiam |
beata0970b
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-03-09, 16:11 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
Witaj
Marek_1980
Myślę, że każdy chory z przerzutowym rakiem nerki jest szczęśliwy jeśli spełni wszystkie warunki żeby otrzymać chemię niestandardową a potem dziękuje za każdy miesiąc stabilizacji.Każdy wierzy ,że ta chemia zatrzyma rozwój choroby chociaż na jakiś czas.
Mój tata bierze lek już 2,5 roku i pewnie gdyby go nie brał choroba byłaby znacznie zaawansowana.A tak jest ok.
Myślę,że poczytałeś wątki i zdajesz sobie sprawę ,jak poważna jest ta choroba .
Co do wizyty u prof.Szczylika to super człowiek i lekarz, też jeździłam z taty wynikami, ale myślę że za dużo nie wniesie do tematu-on tez opiera się na wynikach które nie są jednoznaczne.Będzie kazał powtórzyć pewnie badanie za jakiś czas.
Ale z mojego doświadczenia to myślę,że lepiej trzeba było wziąć płytę z TK płuc i iść do innych dobrych radiologów na ponowne odczytanie płyty lub pulmonologa onkologa.
Nie podajesz opisu TK więc trudno się do czegoś odnieść.
Jak poczytasz w moim wątku to mój tata też ma guzki na płucach.W opisie nie jest napisane ,że to meta bo trudno zdiagnozować-trzeba obserwować.Płytę pokazałam bardzo dobremu innemu radiologowi który w 100 % wykluczył meta.
Pozdrawiam serdecznie , życzę powodzenia w walce z chorobą |
|