1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 3
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak piersi przewodowy naciekający z przerzutem do węzł. chł.
banialuka

Odpowiedzi: 106
Wyświetleń: 51763

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2010-05-26, 21:26   Temat: Rak piersi przewodowy naciekający z przerzutem do węzł. chł.
anna53 moja mama nie jest na rencie tylko na wcześniejszej emeryturze, na która przeszła w grudniu 2008, zaraz po tym jak dowiedziała sie o chorobie. W styczniu 2009 dostała 1 grupe i zasiłek do 31.03.2010 a teraz na komisji jej go zabrali :--: Moja mama poszła odrazu do MOPS i tam załatwiła. Moja mama i sąd..... to nierealne ;) Nawet jak bym jej zapłaciła to by nie poszła z tym do sadu, za dobrze ja znam. Woli odpuscic jak dociekać swoich racji i dlatego całe życie dostawała po tyłku :-(
banialuka

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2010-05-25, 21:13   Temat: Rak piersi przewodowy naciekający z przerzutem do węzł. chł.
anna53 napisał/a:
Wlasnie poprzednio pisalam, ze grupę inwalidzką ( w stopniu znacznym ) mam przyznaną do 2013 r, obecnie jestem na wczesniejszej emeryturze i bralam dodatek pielęgnacyjny, teraz ZUS mi zabral

No to dokładnie taka sama sytuacja jak u mojej mamy, też jest na wczesniejszej emeryturze i tez brała ten dodatek. Na pierwszej komisji nie była bo była po operacji i poszła zeby lekarz wpisał ze nie dotrze, a teraz sie rwała zeby jechac bo tak to jej nie dadzą i co, pojechała i tylko sie upłakała i nerw straciła :<: Bo lekarz zadał jej kilka pytań m.in. czy sama idzie do WC, czy jest w stanie posmarować sobie chleb i jeszcze jakies jedno czy dwa banalne pytania po czym stwierdził ze moze sama egzystowac :--:
banialuka

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2010-05-25, 21:00   Temat: Rak piersi przewodowy naciekający z przerzutem do węzł. chł.
anna53 moja mama jest bez płuca i miała 1 grupe a po roku czyli teraz w marcu zabrali mamie dodatek pielegnacyjny :--: nie wiem z jakiego powodu, przecież płuco nie odrosło :--: Ale miała decyzje z PCPR-u na której tez ma 1 grupe i bierze teraz dodatek pielegnacyjny z MOPS-u tylko troszke nizszy bo 150zł a z ZUS był chyba 170zł czy cos takiego. Moze lepiej udać sie do MOPS po zasiłek bo w sumie na rozprawach sadowych można wiecej stracic niz zyskac :?ale?:

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron