Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak płuca - przerzut do mózgu |
awilem
Odpowiedzi: 136
Wyświetleń: 76951
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-04-16, 12:16 Temat: Rak płuca - przerzut do mózgu |
Strasznie mi przykro, Marcopolo. Zrobiliście co mogliście nie udało się choroby pokonać.
Przyjmij moje kondolencje.
[*][*][*] |
awilem
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-03-13, 07:30 Temat: Rak płuca - przerzut do mózgu |
Choroba postępuje i efektem tego tata nie chce jeść. Megalia powinna pomóc i niech pije nutridrinki. Brak apetytu, spadek masy ciała jest efektem wyniszczenia nowotworowego.
Trzymaj się. |
awilem
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-04, 20:45 Temat: Rak płuca - przerzut do mózgu |
Bardzo dobrze, że Tata walczy z chorobą także na polu psychiki. To bardzo ważne, Wam pewnie będzie się ciężej zrelaksować ale cóż tak to jest w tej chorobie.
Pozdrawiam serdecznie i życzę tylko samych pogodnych i radosnych chwil. |
awilem
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-10-09, 08:03 Temat: Rak płuca - przerzut do mózgu |
Cieszę się, że Tata szybko doszedł do siebie i oby w dobrym zdrowiu wytrwał jak najdłużej.
Chemioterapia znacznie obciąża organizm chorego więc nie ma co się dziwić.
Pozdrawiam i życzę tylko dobrych wieści. |
awilem
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-07-19, 17:19 Temat: Rak płuca - przerzut do mózgu |
Niestety, stwierdzenie przerzutów do mózgu oznacza IV - najwyższy stopień zaawansowania choroby.
Rozmiar powiększonego węzła chłonnego może sugerować również przerzut nowotworowy. Choroba jest już nieuleczalna i pozostaje Wam leczenie paliatywne ( nie mające na celu wyleczenia ale poprawę jakości życia chorego ). Schemat leczenia podejmie onkolog po ustaleniu z jaki nowotworem ma do czynienia.
Do kompletu możesz wstawić wynik badania histopatologicznego choć nie zmieni to już obrazu choroby.
Przykro mi niezmiernie. |
awilem
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-07-14, 08:07 Temat: Rak płuca - przerzut do mózgu |
Witaj MarcoPolo
Przykro mi, że i Was dotknęła ta straszna choroba. Na razie ciężko cokolwiek więcej powiedzieć o chorobie taty oprócz tego, że stwierdzenie przerzutów do narządów odległych niestety nie rokuje najlepiej. Coś więcej będzie można powiedzieć jak zamieścisz wyniki badań.
Pozdrawiam |
|