1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 3
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Żałoba
anetax2

Odpowiedzi: 654
Wyświetleń: 172156

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2011-10-25, 19:40   Temat: Żałoba
Ja już sie nie wściekam, nie załamuje i nie płacze. Zresztą mało płakałam. Przejęłam firmę po Tacie i zapierdzielam dokładnie tak samo jak On :) Druga sprawa to taka, że śni mi się ciągle i znajomym. Wszyscy mnie informują o snach. Nawet ludzie, którzy Go mało znali opowiadają mi o tym co im się śniło i tym co Tata mówił w snach (rzeczy o których oni na 100% nie mieli pojęcia ). Wierzyć czy nie, wiem, że czuwa nad nami. Jedynym problemem jest babcia, której się nie śni i jest zła o to :mrgreen:
Jeśli chodzi o teściową sprawa jest coraz bardziej skomplikowana - zaczęła się załamywać, ma mieć wizytę u psychologa.
anetax2

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2011-09-21, 22:10   Temat: Żałoba
Ech Moi Kochani.
Przeczytaliście moje punkty, przeanalizowaliście je (każdy na swój sposób) i każdy ma rację. Wypunktowałam myśli nagłe - o ile mogę je tak określić. Moja żałoba jest nagła stąd natłok wszystkiego. Cóż walka z rakiem mojego Taty dobiegła końca ale teraz walczę z rakiem teściowej. Rak piersi z wieloma przerzutami. Na kości ( kręgosłup, bark, żebra) na wątrobę, na płuca. Pani radiolog miała zrobić naświetlanie ale dziś powiedziała teściowej, że to tylko załagodzi ból i jedynie w konkretnym miejscu. Teściowa zrezygnowała. Zdaje sobie sprawę co ją czeka (była Prezesem w Stowarzyszeniu Kobiet po Masterkomii). My też sobie zdajemy :cry:

Wiecie ja chyba jakoś się trzymam. Najbardziej boli mnie smutek mojego dziecka. Najpierw ukochany Dziadek, dziś myszoskoczek a perspektywy dalsze wcale nie lepsze. Brak mi już entuzjazmu :cry:
anetax2

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2011-09-16, 22:02   Temat: Żałoba
1. Nie pytaj mnie jak się czuję - bo czuję się źle po stracie ukochanej osoby
2. Nie pytaj co będzie dalej - bo nie wiem i jeszcze długo nie będę wiedzieć
3. Nie pytaj dlaczego chodzę codziennie na cmentarz albo wogóle - bo ja wiem jakie mam potrzeby
4. Nie pytaj w czym mi pomóc - bo wszyscy mamy zobowiązania i każda pomoc jest potrzebna nawet uśmiech
5. Wiem, myślisz, że jak zabierzesz mnie do kawiarni, na piwo gdziekoliwek - to zapomnę - dziękuję Ci - ale nie zapomnę - no może na ułamek sekundy - potem pojawią się wyrzuty sumienia
6. Nie rób też ze ze mnie trędowatej - bo nią nie jestem - poprostu cierpię- więc się nie odsuwaj się ode mnie
7. Nie pytaj czemu śpię dużo - bo mam nadzieję na spotkanie
8. Nie pytaj czemu dużo pracuję - bo staram się nie myśleć
9. Nie staraj się mnie zrozumieć ponieważ jeśli nie przeżyłeś tego co ja nie będzisz w stanie.

Mija dwa tygodnie od śmirci Taty. Sama nie rozumiem tego ale nie płaczę, nie załamuję się. Śnił mi się i chyba to wystarczy ale mam wrażenie, że wiele osób "obnosi" się z Jego śmiercią i to mnie boli :(

Dziękuję wszystkim na forum moim znajomym i każdemu kto mnie rozumie :)

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron