Autor |
Wiadomość |
Temat: czekanie na diagnoze |
agni5
Odpowiedzi: 120
Wyświetleń: 51238
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-12-26, 22:21 Temat: czekanie na diagnoze |
agakata, czy Twoja Mama dopiero po dwóch latach po operacji miała pierwsze TK, a wcześniej tylko rtg? Jeśli tak to jestem w szoku! Zwłaszcza,że nie leczyła się w prowincjonalnym szpitalu, tylko w Gdańsku? |
agni5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-12-22, 23:36 Temat: czekanie na diagnoze |
agakata, macie szansę może na operację jeśli to drugi niezależny rak. U mojego taty tak właśnie było drugie niezależne ognisko nowotworu, wykryte w bronchoskopii,ale nie można było operować, bo było jedno płuco. |
agni5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-02-23, 12:02 Temat: czekanie na diagnoze |
Witaj agakata!
Cieszę się ,że z mamą dobrze i oby tak było cały czas. Jest 5 miesięcy po operacji to trzeba chyba myśleć o kontrolnym TK. Mój tata miał je robione 7 miesięcy po operacji,ale 3 miesiące po zabiegu miał bronchoskopię.Z tego co czytam na forum to widzę,że w różnych ośrodkach w różnych odstępach czasu robią te badania kontrolne. A jak łuszczyca u mamy? Pozdrawiam serdecznie. |
agni5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-11-05, 20:34 Temat: czekanie na diagnoze |
http://www.termedia.pl/ma...ubpage=ABSTRACT
Agakata, przesyłam link do artykułu poświęconemu jakości życia chorych po operacji raka płuc. Niektórzy operowani skarżą się na bóle jeszcze trzy miesiące po operacji. Może ten artykuł Cię uspokoi.Pozdrawiam. |
agni5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-09-12, 10:11 Temat: czekanie na diagnoze |
Witaj agakata!Po operacji na płucach jest wskazana szybka pionizacja pacjenta i trzeba dużo chodzić więc z pewnością Twoja mama nie będzie uzależniona za bardzo od pomocy innych. Myślę,że po dwóch tygodniach jakie zamierzasz mamie poświęcić będzie mogła sama zostać w domu. Będzie na początku ją boleć i będzie się źle czuła ale to minie.
I nie martw się na zapas o to, czy będzie chemia czy nie. Jeśli nie będą zajęte węzły chłonne to nie będzie. Rozumiem Cię, bo ja też szukałam wieści w internecie i chciałam wszystko wiedzieć. Byłam nawet na konsultacji z taty wynikami u konsultanta wojewódzkiego onkolgii czy to prawidłowy standard postępowania,że nie ma chemii.
Towarzyszą Ci moje życzliwe myśli, bo wiem przez co przechodzisz, znam to oczekiwanie.
Pozdrawiam Cie bardzo ciepło. Agnieszka |
agni5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-09-09, 13:35 Temat: czekanie na diagnoze |
Witaj agakatka!
Rozumiem Cię, że bo też czekałam na operację taty około 3 tygodnie, a potem jeszcze na wynik histopatologiczny i wiem jak to czekanie jest koszmarne...
Jeśli mama będzie mieć usunięty płat płuca i nie będzie komplikacji to wyjdzie do domu po ok.5- 6 dniach. Mój tata miał usunięte całe płuco to leżał po operacji 9 dni. Oczywiście później w domu trzeba się liczyć z kilkoma tygodniami na rekonwalescencję. Na ile się da wspierajcie mame psychicznie, bo jest to bardzo ważne w walce z tą chorobą.
Trzymaj się ciepło w tych trudnych chwilach.Pozdrawiam. Agnieszka |
|