Autor |
Wiadomość |
Temat: rak płaskonabłonkowy naciekający osierdzie |
agni5
Odpowiedzi: 77
Wyświetleń: 27232
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-29, 15:19 Temat: rak płaskonabłonkowy naciekający osierdzie |
Ta sytuacja jest porażająca.W artykule dr Rzymiana jest wprawdzie podane,że występuje śmiertelność okołooperacyjna po pneumonektomii w granicach 5%,ale wydawało mi się to takie nieprawdopodobne do tej pory....
Towarzyszą Ci Justysiu moje życzliwe myśli, w tych bolesnych dla Ciebie chwilach....Przytulam Cię mocno.... |
agni5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-29, 09:07 Temat: rak płaskonabłonkowy naciekający osierdzie |
Justyna28 - przyjmij wyrazy współczucia....Bardzo, bardzo mi przykro.. |
agni5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-25, 20:43 Temat: rak płaskonabłonkowy naciekający osierdzie |
Justynko!
Bardzo mi przykro,że nastąpiły takie poważne komplikacje.Trzymam kciuki, by stan mamy się poprawił. |
agni5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-22, 22:26 Temat: rak płaskonabłonkowy naciekający osierdzie |
W szpitalu W Szczecinie, gdzie tata był operowany przed operacją były zajęcia zbiorowe pacjentów z rehabilitantem. Indywidualnych zajęć nie było. Nie martw się Justyna 28 organizm sam się przystosuje. Mój tata ma usunięte prawe płuco ( a to gorsza wersja niż lewe, które jest mniejsze) i naprawdę fizycznie bardzo dobrze funkcjonuje.
To,że Twoja mama jest operowana to przy raku płuc duża szansa. |
agni5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-22, 16:33 Temat: rak płaskonabłonkowy naciekający osierdzie |
Witaj ! Na pewno przed operacją mama miała zajęcia z rehabilitantem, który pokazywała jak trzeba ćwiczyć. Z tego co mówił mi tata przed operacją uczyli go jak podnosić ręce do góry, by to drugie płuco zaczynało pracować.Po operacji tego typu wskazana jest szybka pionizacja pacjenta, a po wyjściu ze szpitala zalecane są spacery. Z tego co zdążyłam zorientować się na forum różnie pacjenci znoszą ból pooperacyjny.Gorzej chyba znoszą pacjenci, którzy maja naruszane mocno żebra.
W każdym razie proces dochodzenia po tak ciężkiej operacji trochę trwa.
Pozdrawiam Cię i życzę ,,pomyślnego'' wyniku histopatologicznego. |
agni5
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-08, 23:06 Temat: rak płaskonabłonkowy naciekający osierdzie |
Justyna28 mój tata w kwietniu 2009 był operowany i tez miał stadium II b. To rzeczywiście bardzo ciężka operacja i trochę to trwa nim człowiek dojdzie po zabiegu do siebie ,ale cieszcie się,że jest tak możliwość Wam dana.
Trzymam kciuki i rozumiem jak dłuży się Wam ten czas oczekiwania, bo przez to przechodziłam.Pozdrawiam serdecznie. Agnieszka |
|