Autor |
Wiadomość |
Temat: Żałoba |
agamaz
Odpowiedzi: 654
Wyświetleń: 171970
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-07-08, 22:01 Temat: Żałoba |
balagan,atram |
agamaz
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-07-08, 11:19 Temat: Żałoba |
Takich rzeczy się nie zapomni nigdy.Moje dziecko odeszło rok temu,a nic nie jest lepiej .Tęsknota,wspomnienia ,pustka .Wielka pustka!!!!
Kocham i bardzo tęsknię.Nikt mi Jej nie zastąpi.
Moje krwawi.
I moje pytania dlaczego taka młoda ,pełna życia i wiary w swoje wyzdrowienie musiała odejść?? |
agamaz
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-06-17, 21:16 Temat: Żałoba |
widocznie tak musiało być,nie wiń się . |
agamaz
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-06-14, 18:26 Temat: Żałoba |
lulu81 te pierwsze pytania bez odpowiedzi są najgorsze,nie powiem Ci że będzie lepiej -bo nie będzie .Będzie inaczej z czym musisz się pogodzić kochana.
Mąż będzie nad Tobą czuwał .Wspieram Cię w Twoim bólu |
agamaz
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-05-28, 21:31 Temat: Żałoba |
czkawka napisał/a: | cios jakim jest starta dziecka. |
nie do opowiedzenia
Jest takie stare powiedzenie :syty głodnego nie zrozumie.
czkawka napisał/a: | Wierze, że ta siła będzie Ci dana i chociaż rany nadal będą bolec to już czasem trochę mniej, a na Twojej twarzy częściej gościć będzie uśmiech |
Tak bardzo chciałabym ,ale to silniejsze ode mnie wykrzesanie z siebie iskierki nadziei. |
agamaz
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-05-28, 20:09 Temat: Żałoba |
aneri napisał/a: | czas biegnie nieubłaganie a mnie się wydaje, że to wszystko stało się wczoraj. |
Też mi się tak wydaje,wszystko widzę,pamiętam,czuję...........to boli bardzo
Wiem co czujesz |
agamaz
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-05-20, 18:48 Temat: Żałoba |
Asiu
|
agamaz
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-05-19, 15:38 Temat: Żałoba |
balagan iAnelia |
agamaz
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-05-19, 10:03 Temat: Żałoba |
Witajcie
Mam zupełnie podobne odczucia .Zbliża się rok jak odeszła moja córeczka.Bardzo za nią tęsknię nie mogę się pozbierać.
Była moją najlepszą przyjaciółką i najukochańszym dzieckiem[ .
Używa się często powiedzenia:[guote]czas goi rany [/guote].
W moim wypadku to chyba działa w odwrotną stronę.Bo im dalej tym gorzej.
Tyle pytań bez odpowiedzi,tyle myśli przelatujących po głowie.
Jak patrzę na młodzież to serce mi pęka w każdej dziewczynie widzę moje dziecko.
Na rocznicę przyjadą przyjaciele i Ten Najważniejszy ,kochany chłopak ,który dał Jej tyle miłości i oddania w ciężkich chwilach choroby.
Tak się obawiam tego spotkania bo rany będą krwawić jak Gozobaczę.Tyle mieli wspólnych planów niestety paskudna ,wredna choroba zabrała nam dziecko.Nie pozwoliła cieszyć się Jej szczęściem
Tam jest mi źle i brakuje mi motywacji do dalszego egzystowania.
Taki tumiwisizm u mnie powstał. |
agamaz
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-11-06, 19:44 Temat: Żałoba |
Ja też dzisiaj jestem rozklejona.
Minęło 5 miesięcy.Bardzo długich i bardzo,ale to bardzo smutnych.
granda tak jak piszesz właśnie te codzienne nawet wysłanie zdjęcia,nie wspomnę o rozmowie........
Jak tego strasznie,przeogromnie brakuje.
Łzy same cisną się do oczu .
I te pytania bez odpowiedzi .......za co ? dlaczego ? |
agamaz
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-11-05, 19:09 Temat: Żałoba |
Czas leczy rany......... to taki slogan jak ........wszystko będzie dobrze ,myśl pozytywnie etc,etc.
Ten czas i te rany muszą" same dojść do siebie " powolutku.
Anelio jak napisali poprzednicy fajnie się Ciebie czyta.
Pozdrawiam |
agamaz
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-11-04, 23:19 Temat: Żałoba |
Te fazy u mnie do góry nogami.
Zawsze byłam z tego wynika dziwna.
Nie mieszczę się w standardach.
Pozdrawiam. |
agamaz
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-11-04, 19:20 Temat: Żałoba |
Byłam dzieckiem kiedy odeszła moja mama.
Zdaję sobie sprawę z tego co Wy dzieci przeżywacie.
Jest to nie do opisania .
Teraz jest internet,psycholodzy.
Kiedy ja zostałam bez mamy był tylko kochany tata.
Miało być tak super już później.
Lecz przeklęte choróbsko zaatakowało moje dziecko ,potem mnie.
Dlatego zadaję sobie pytanie, dlaczego?
Ja już trochę pożyłam na tym świecie.
A Ona co użyła?
Dużo miłości od najbliższych i bardzo dużo cierpienia ze względu na chorobę.
Pozdrawiam moje miłe. |
agamaz
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-11-04, 15:49 Temat: Żałoba |
Witam,za chwilkę będzie 5 miesięcy jak odeszła moja córcia.
Wydawało mi się,że po odejściu dziecka tak się dzielnie trzymałam taka byłam "silna".
Niestety teraz dopiero stopniowo zaczyna dochodzić do człowieka bolesna prawda.
Już nigdy się nie zobaczymy,nigdy nie porozmawiamy,nie powspieramy się na wzajem nie powiemy sobie ja bardzo się kochamy.
W tej nierównej walce przegrała.
Do końca mówiąc ,że wszystko będzie ok dla innych co by się nie martwili.
Taka była nie martwiła się o siebie ,martwiła się o nas swoich rodziców,że zostaniemy sami.
Tak bardzo mi Jej brakuje ,tak krwawi moje serce .
Dlaczego?......... |
agamaz
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-09-21, 00:10 Temat: Żałoba |
Taka jest prawda Amelio. Ty się wypłakujesz na Forum my z Tobą też ,a osoby bezpośrednio zainteresowane tzn.z Twojego otoczenia nie wiedzą o co Tobie chodzi w tym wszystkim.
Może czas ochłonąć,spojrzeć na ludzi,przebudzić się z letargu .
Jesteś taka młoda ,wyjdź do ludzi tata na pewno by się cieszył.
Pozdrawiam i życzę dużo siły w powrocie do "normalności".
|
|