1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Porady rentowo-zasiłkowe etc. |
agamaz
Odpowiedzi: 814
Wyświetleń: 312394
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2014-08-08, 22:21 Temat: Porady rentowo-zasiłkowe etc. |
Żabusia napisał/a: | Obecnie przyzaje się renty na okres do 5 lat. |
Co to znaczy ? Co po tych 5 latach jak dalej jest się chorym ? |
agamaz
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2013-10-16, 17:00 Temat: Porady rentowo-zasiłkowe etc. |
Żabusia napisał/a: | DE jestem od roku, składki płaciłam zaledwie przez 8 miesięcy a otrzymałam pomoc medyczną na takim samym poziomie jak Niemcy, żadne badanie nie stanowiło problemu, zdiagnozowano mnie w tydzień (kpl badań - nie do pomyślenia w Polsce) w następnym tygodniu już szpital i dwie operacje, zabiegi dentystyczne, radioterapia... i znowu hospitalizacja, a teraz sanatorium. Przecież to kosztować musiało majątek.... | to czego Ty oczekujesz??? Bądź tam gdzie jesteś i lecz się w tempie tak zadowalającym jak piszesz...Niektórzy o tym w Pl marzą a Ty narzekasz |
agamaz
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2012-05-08, 17:58 Temat: Porady rentowo-zasiłkowe etc. |
Dziękuję za odpowiedź.
Pewnie mieli rację Ci co tak twierdzili a ja się sprzeczałam.
Cóż nawet w takich wypadkach nie umiem skorzystać z tego co mi się prawnie należy |
agamaz
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2012-05-08, 14:55 Temat: Porady rentowo-zasiłkowe etc. |
Czy znaczny stopień niepełnosprawności upoważnia mnie do darmowych przejazdów środkami komunikacji miejskiej?
Dziś dowiedziałam się ,że podobno mam takie uprawnienie.
Do tej pory jeździłam na biletach ulgowych,proszę o odpowiedź jeśli ktoś jest zorientowany,ponieważ wywiązała się dyskusja.
Pozdrawiam |
|
|