1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: co robic gdy chory uwaza ze jest zdrowy? |
aga
Odpowiedzi: 32
Wyświetleń: 21772
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2009-02-24, 23:46 Temat: co robic gdy chory uwaza ze jest zdrowy? |
Dzięki za cenne rady
jeśli chodzi o przekazywanie wyników nigdy nie mówiłam o szczegółach, ale niestety zrobił to lekarz , ciocia czytała "Zwyciężyć chorobę" (program Simontona), pomogła "na chwilę" proponowałam jej ponowne przeczytanie, ale widzę że nie czyta. Jeśli chodzi o księdza, ciocia niestety nie mówi o swojej chorobie nikomu, wie tylko bliska rodzina. Zupełnie nie wiem z czego to wynika, cały czas wydaje jej się że wszyscy wokół plotkują o jej chorobie, peruce itp a przecież tak nie jest. |
Temat: co robic gdy chory uwaza ze jest zdrowy? |
aga
Odpowiedzi: 32
Wyświetleń: 21772
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2009-02-24, 18:35 Temat: co robic gdy chory uwaza ze jest zdrowy? |
bardzo ciekawy temat
u mnie sytuacja jest nieco inna, moja ciocia chorująca na raka płuc nieustannie pyta o chorobę, wyniki, kiedy będą robiona następne badania. Z tego wynikałoby że chce wiedzieć jak najwięcej, ale kiedy wyniki są złe załamuje się kompletnie. Co więc robić w takiej sytuacji? Myślałam o poradni psychonkologicznej, ale jak dotąd nie udało mi się jej namówić na wizytę. |
|
|