1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak pęcherzyka żółciowego |
absenteeism
Odpowiedzi: 59
Wyświetleń: 30898
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-01-10, 08:31 Temat: Rak pęcherzyka żółciowego |
Kroplówki "na wzmocnienie" zapewne pogłębiają jeszcze tę opuchliznę, nie wiem czy nie należałoby porozmawiać przy następnej wizycie hospicjum o ich odstawieniu.. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-01-09, 23:26 Temat: Rak pęcherzyka żółciowego |
TaInna napisał/a: | Czy wiecie jak można zmniejszyć obrzęk nóg? Mamie spuchły stopy i łydki - opuchlizna sięga już prawie do kolan... |
A mama bierze coś moczopędnego? Furosemid albo jakiś inny lek? |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-12-31, 16:57 Temat: Rak pęcherzyka żółciowego |
TaInna napisał/a: | Coś wspomniała o ściąganiu wody z brzucha (chyba chodzi i płyn z otrzewnej?) ale chce żeby ktoś zrobił jej to w domu...? Jak ja mam to zorganizować? Czy to wogóle jest możliwe w warunkach domowych? |
Nie, raczej nie. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-12-29, 15:12 Temat: Rak pęcherzyka żółciowego |
A próbowałaś skontaktować się z hospicjum domowym i ustalić, by np. zapisać tam mamę ale udając przed nią, że to lekarz ze zwykłej poradni? Nie lubię tego typu rozwiązań oszukujących pacjenta, ale w tej sytuacji to w zasadzie jedyne wyjście - skoro mama nie chce iść do szpitala, nie chce pomocy hospicjum, nie chce chemii czy naświetlań, a więc praktycznie odmawia leczenia jakiegokolwiek... |
|
|