1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Znamię męża - proszę o poradę. |
absenteeism
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 4153
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2012-04-18, 16:05 Temat: Znamię męża - proszę o poradę. |
Absolutnie nic się nie stało.
Jeśli znamię Was niepokoi, to zawsze lepiej je usunąć niż potem zastanawiać się, czy przypadkiem nie zrobi się z tego coś złego.
Przy usuwaniu należy powiedzieć lekarzowi, że chce się wycięte znamię przebadać histopatologicznie - wtedy na pewno takie badanie będzie przeprowadzone.
(przyznam, że nie wiem jak odbywa się to na NFZ, ja usuwałam znamię prywatnie i wówczas osobno płaciłam za zabieg usunięcia znamienia, osobno za histpat - jeśli ktoś robił to na NFZ to mam nadzieję, że opisze jak wówczas wygląda procedura wycięcie -> histpat) |
Temat: Znamię męża - proszę o poradę. |
absenteeism
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 4153
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2012-04-18, 14:51 Temat: Znamię męża - proszę o poradę. |
Honorata napisał/a: | czy wobec powyższego należy to znamie usunąć? |
O tym powinien zadecydować dermatolog, po obejrzeniu zmiany - najlepiej dermatoskopem. Czy takie badanie było wykonane?
Jeśli zmianę mąż uważa za niepokojącą, to może ją usunąć, naturalnie z późniejszą histopatologią. |
|
|