1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 3
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: cleo33 - komentarze
absenteeism

Odpowiedzi: 251
Wyświetleń: 47209

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2010-08-09, 20:38   Temat: cleo33 - komentarze
Moim zdaniem wszystko ok :)
absenteeism

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2010-04-04, 21:37   Temat: cleo33 - komentarze
A tata nie jest prowadzony przez kardiologa a propos tego nadciśnienia?

Szczerze mówiąc to chyba norma, że lekarz onkolog nie wcina się w jakiekolwiek inne leczenie... U nas, jak babcia była w szpitalu i był jakiś problem z jej lekami kardiologicznymi, to kazali jej samodzielnie dzwonić do swojego kardiologa i z nim ustalać farmakoterapię, bo oni się tym zajmują.

Dobrze mieć też jakąś "zaprzyjaźnioną" aptekę, wtedy czasem udaje się wziąć lek wydawany tylko na receptę bez tej recepty, kiedy jest potrzebny "na już", a receptę donieść później, kiedy lekarz już wypisze.
absenteeism

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2009-11-22, 10:45   Temat: cleo33 - komentarze
[komentarz dodany przez: cleo33: 2009-11-22, 10:14 ]
Dzieki dziewczyny :)
-------------------------------------

Moja Babcia też dostawała zastrzyki przeciwwymiotne przed chemią, na oddziale, ale później normalnie recepta na Zofran - tabletki przeciwwymiotne [na cały tydzień po chemii, brane 3x dziennie] plus teraz recepta też na tabletki przeciwwymiotne, ale już ma brać je doraźnie, tylko jak zacznie ją mdlić. Zofran też całkowicie mdłości nie wyeliminował, ale nie wymiotowała, i w zasadzie to standard, że te tabletki się przepisuje - nawet panie na sali w szpitalu o tym mówiły.

Ja co prawda nauczona doświadczeniem ludzi z forum nie czekałam, aż lekarka wszystko przepisze, tylko sama od razu pytałam co z tym, a co z tamtym, czy będzie to i to - i chyba to działa lepiej :) chociaż czasem mina lekarza świadczy o tym, żeby się nie wymądrzać bo to on tu wszystko wie najlepiej, no ale chodzi o zdrowie naszych bliskich i nie ma co się przejmować takimi głupotami ;)

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron