1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: carcinoma plano epitheliale metastatic cerebelli |
absenteeism
Odpowiedzi: 234
Wyświetleń: 53719
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-07-27, 17:34 Temat: carcinoma plano epitheliale metastatic cerebelli |
Bardzo mi przykro, Lenko.. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-07-21, 21:43 Temat: carcinoma plano epitheliale metastatic cerebelli |
zufed napisał/a: | absenteeism, Mąż Leny ma przerzuty do móżdżku (pisała w pierwszym poście ) |
No tak tak, to widziałam chodziło mi tylko o to, że w TK wyszedł guz, potem była operacja i nie wiadomo, czy zmiana została w całości wycięta, czy zostało coś w marginesie cięcia, czy pobrano tylko histpat. Diagnoza sugeruje, że przerzut istnieje, ale chciałam się upewnić |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-07-21, 17:58 Temat: carcinoma plano epitheliale metastatic cerebelli |
Lena W. napisał/a: | po TK glowy nastepny wyrok-przerzut do mozdzka Operacja na Akademii Medycznej w Gdansku na Neurochirurgii. Czekanie na wynik histopatologiczny i rozpoznanie carcinoma plano epitheliale metastatic cerebelli. |
Czy zmiana została w całości wycięta, marginesy są czyste i jest to stwierdzone mikroskopowo? Bo nigdzie nie dopatrzyłam się tej informacji.
Aczkolwiek skoro piszesz, że nadal występują objawy świadczące o uszkodzeniu móżdżku (kłopoty z równowagą), to wskazuje to albo na meta w tym rejonie, albo np. na uszkodzenie mózgu w wyniku zabiegu, ucisku guza w tym obszarze przed zabiegiem.
Czy Zaldiar przeciwbólowo wystarcza?
Lek "na sen" to chyba Hydroxyzinum? Ona nie jest konkretnie nasenna, raczej uspokajająca i przeciwlękowa. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-07-20, 20:05 Temat: carcinoma plano epitheliale metastatic cerebelli |
Jaki jest schemat leczenia przeciwbólowego? Piszesz o strasznych bólach głowy, stąd pytanie. Jakie macie zapisane leki i jakie mąż przyjmuje? |
|
|