1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: czerniak złośliwy - Clark III, Breslow 1,1 mm |
Saovine
Odpowiedzi: 147
Wyświetleń: 58057
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-10-03, 16:29 Temat: czerniak złośliwy - Clark III, Breslow 1,1 mm |
Dla mnie temat ciąży jest szczególnie bolesny, ponieważ planowałam dziecko w momencie usuwania feralnego znamienia. Jak widać mój organizm zafundował mi innego rodzaju rewelacje Pytałam mojego lekarza o tę kwestię, odpowiedział krótko, że onkolodzy zalecają poczekać co najmniej 2 lata. Póki co nie drążę tematu, staram się o tym nie myśleć, ale jeśli w ciągu tych 2 lat nic się nie stanie i ja będę czuła się dobrze psychicznie to chyba plany i starania powrócą...
lady_carrot daj znać jak będziesz jechać na wizytę do Warszawy, mieszkam w pobliżu CO może uda się spotkać |
Saovine
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-05-16, 15:46 Temat: czerniak złośliwy - Clark III, Breslow 1,1 mm |
No tak, najpierw trzeba wyjaśnić bieżące kwestie.
Dobrze, że Twój lekarz jest taki dociekliwy. Piwo mu się należy
To czekamy na wyniki |
Saovine
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-05-16, 15:03 Temat: czerniak złośliwy - Clark III, Breslow 1,1 mm |
Karolina, byłam dziś z Tobą myślami od rana
Ja też miałam USG, wszystkich węzłów i pod pachą mam coś co zostało określone jako zmiana płynowa. Zarówno radiolog jak i mój chirurg onkolog stwierdzili, że to nic takiego, tylko chłonka po obrzęku pachy. Postanowiłam nie zaprzątać sobie tym głowy. Może to co Ty masz jest czymś takim?
A co do tego palca to chyba faktycznie lepiej dmuchać na zimne, szkoda paznokcia, ale wszystko jest do wytrzymania |
Saovine
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-05-09, 21:52 Temat: czerniak złośliwy - Clark III, Breslow 1,1 mm |
Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to pokaż koniecznie. Ja też uważam, ze to krwiak, nie ma się co nakręcać, ale pokazać lekarzowi zawsze warto.
Z tego co mówił mi mój lekarz to nie jest tak że czerniak się przenosi i tworzy inną zmianę na skórze. Ale ryzyko, że będziemy mieć kolejne, niezależne ognisko pierwotne jest teraz bardzo wysokie bo osoby po czerniaku są po prostu obciążone. |
Saovine
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-04-13, 16:34 Temat: czerniak złośliwy - Clark III, Breslow 1,1 mm |
lady_carrot bardzo współczuję Jestem z Tobą i trzymam kciuki żeby to jednak nie był nasz dziadu :* |
|
|