1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz esicy, zmiany wtórne w wątrobie. |
Richelieu
Odpowiedzi: 51
Wyświetleń: 18346
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-08-23, 20:34 Temat: Guz esicy, zmiany wtórne w wątrobie. |
Agusia198128 napisał/a: | rozpoznanie histopatologiczne : w wwycinku z nacieku esicy stwierdza sie utkanie średniozróżnicowanego gruczolakoraka cewkowego ( adenocardinoma tubulare G2sigmae) |
Agusia198128 napisał/a: | badania kolonoskopie oraz tk jamy brzusznej ,,niestety wszystko sie potwierdziło pobrano wycinek i rozpoznanie brzmiało Guz esicy zmiany wtórne w wątrobie |
Wyniki tych badań wskazują, że na pewno mamy do czynienia z nowotworem złośliwym esicy
(gruczolakorak, adenocarcinoma, o średnim stopniu złośliwości, G2)
oraz bardzo prawdopodobnie z jego przerzutami do wątroby.
Agusia198128 napisał/a: | jakie sa szanse ??? czy rzeczywiście mama jest spisana na straty??lekarze w kwietniu w szpitalu powiedzieli mi ,że mamie góra zostało 2 miesiące życia:(
|
Na pewno określenie 'spisana na straty' jest tutaj bardzo nie na miejscu,
a jak nieprzewidywalne bywają indywidualne przypadki chorób wobec statystyk widać choćby na Waszym przykładzie.
Niestety sytuacja Wasza nie wygląda dobrze, liczne guzy przerzutowe w wątrobie oznaczają uogólnione stadium choroby i związany z tym brak możliwości wyleczenia.
Stosowana chemioterapia ma charakter leczenia paliatywnego i jej celem jest opóźnienie postępu choroby.
Przykro mi, że nie mam dla Ciebie lepszych informacji. |
|
|