1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Wyrośle kostne na obojczyku |
Richelieu
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 4228
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2014-07-21, 15:40 Temat: Wyrośle kostne na obojczyku |
TheBezamat napisał/a: | Zakładam temat żeby dowiedzieć się czegoś więcej o tym co mnie czeka, co mi zagraża itp. |
Dobrze, ja odpowiem na Twoje, a w zamian później Ty odpowiesz na moje pytanie.
Przytoczony przez Ciebie wynik badania, a w szczególności zapis:
TheBezamat napisał/a: | Obraz pozostałych struktur objętych badaniem- bez patologii. |
nie wskazuje, by cokolwiek było medycznie, a tym bardziej onkologicznie (tj. nowotworowo), niepokojącego.
Zmiany są względnie niewielkie i przynajmniej w tym badaniu - TK - nie posiadają podejrzanych cech.
Gdyby dotyczyły kogoś w starszym wieku, można by z dużym prawdopodobieństwem w tym dopatrywać się przyczyny ich dolegliwości.
W tej sytuacji - w Twoim przypadku - jeśli są dokuczliwe, lekarz może rozważyć celowość wykonania innych badań mających pomóc zdiagnozować przyczynę Twoich dolegliwości,
ewentualnie - to raczej w ostateczności - rozważyć celowość operacyjnego usunięcia tych zmian (albo jednej, np. większej z nich) i przy okazji ich histopatologicznego przebadania.
Przy okazji rozważań lekarza co do dalszej diagnostyki pomocna może okazać się informacja, od jak dawna zauważyłeś występowanie tych zmian i od kiedy pojawiła się ich (okresowa) bolesność.
A teraz obiecane moje pytanie:
proszę Cię o wskazanie punktu Regulaminu Forum, który naruszyłeś.
Pozdrawiam. |
|
|