1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Gruczolakorak jelita grubego |
Reszka.78
Odpowiedzi: 77
Wyświetleń: 30727
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-03-21, 17:47 Temat: Gruczolakorak jelita grubego |
Jeśli cały czas wymiotuje, to powinniście skontaktować się z lekarzem, a najlepiej zabrać do niego Babcię. I to najlepiej jak najszybciej.
Pozdrawiam |
Reszka.78
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-03-02, 15:04 Temat: Gruczolakorak jelita grubego |
Widzę, że Twoja Mamcia to taki promyczek nadziei jak moja normalnie Moja Mamcia też twierdzi, że na pewno ma przerzuty, czym nakręca siebie i mnie, więc wiem co czujesz.
Strach jest całkiem naturalny, więc ani nie masz powodów do zakłopotania. Ja i Mamcia już kilka miechów wędrujemy tą ścieżką, a nadal się boję i to jak takie małe, osierocone dziecko.
Od Babuni nie uciekaj, tylko właśnie bądź przy Niej. Rozmawiajcie, śmiejcie się. To jest teraz najważniejsze. Walczyć trzeba razem A pozytywne nastawienie to połowa sukcesu.
Kurak szkoda, że sama nie umiem się tak zaprogramować na te moje własne rady
Świetnie, że badania już w poniedziałek, popatrz to już tylko nie całe trzy dni Jak mówiła moja Ciocia "obiad zjedzony, dzień zaliczony". Wtorek strzeli jak z bicza, a w środę od rana trzymam kciukasy by operacja była jak najszybciej
Buziaki i pozdrowionka |
Reszka.78
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-03-01, 12:02 Temat: Gruczolakorak jelita grubego |
Witaj Sasinko. Niestety markery mogą być w normie, podobnie jak OB. Moja Mamcia także miała rozpoznanie gruczolakoraka, teraz jest już po operacji i miała właśnie wszystko w normie.
Świetnie, że będzie mieć robione TK jamy brzusznej i miednicy, bo to pozwoli określić czy naciek obejmuje samo jelito, czy wychodzi poza nie i czy gdzieś nie ma przerzutów odległych - nie stresuj się tym co piszę, jest to po prostu zwyczajna procedura.
Bardzo też dobrze, że Babcia będzie mieć operacje. Mam nadzieję, że szybko
Trzymaj się cieplutko i zdrówka życz Babci |
|
|