1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak płaskonabłonkowy rogowaciejący |
Mark
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 5005
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-09-01, 21:27 Temat: Rak płaskonabłonkowy rogowaciejący |
Thx |
Mark
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-08-30, 21:22 Temat: Rak płaskonabłonkowy rogowaciejący |
Teraz mama przebywa na drugiej radioterapii, wcześniej była konsultowana w Gliwicach. Poza radioterapią dostaje też: Dicloratio, glukozę 5 %, NaCl 0,9 %, Baxter, Diflucan 2 mg/ml i Fluconazolum - zakładam oczywiście, że leki dobrze spisałem.
Co do tego radio..., to tak jak za pierwszym razem ma być to dawka "uderzeniowa" ( to co normalnie dostaje się w ok. miesiąc mama ma dostać w 5 dni ), ale lekarz powiedział, że to radio... jest ostatnie, bo więcej nie można i pozostaje oczywiście opieka ... hospicyjna.
Tak trochę a propos, mamie raka "wykrył" dentysta. |
Mark
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-07-15, 19:23 Temat: mama |
U mamy zdiagnozowano carcinoma planoeptitheliale keratodes, lekarze nie podjęli się leczenia operacyjnego - nie wiem jak to rozumieć, ale zastosowano radioterapię, w pięciu frakcjach mama przyjęła 20 Gy, podobno dużo. Było to na przełomie marca i kwietnia tego roku, teraz mama ma jechać do Gliwic na konsultację. Zobaczymy, nie wiem co dalej ...
Życzę wszystkim "zdrowych" diagnoz. |
Mark
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-01-25, 20:26 Temat: Rak płaskonabłonkowy rogowaciejący |
Witam, u mojej mamy ( 64 lata ) wykryto raka płaskonabłonkowego rogowaciejącego ( łacińska nazwa w tytule postu, tego udało mi się doszukać ), poczytałem tu już ogólnie o leczeniu, obecnie mama jest w trakcie diagnostyki ( robiono wycinek ), wg statystyki ICD-10 ma kod C 04.8 ( ups... usunąłem część postu, bo dalszych danych na razie się doszukałem, ale dobrze,że tu trafiłem, na razie nie zawracam głowy). Pzdr |
|
|